2017. augusztus 18. péntek

2017. augusztus 18. péntek

image aug.18.

A Hold a Rák jegyében, az Ikrek csillagkép alatt halad, így hangulataink erősödnek, finomodnak, változékonnyá válnak, lelki megéléseink hátterében pedig az elmúló és a múlhatatlan minőségek megtapasztalása áll. Most rá tudunk érezni, hangolódni a különbségekre, legyen szó bármiről.

Különösen fontos ma, hogy a lelkünkre hallgassunk és ha valami nem ízlik, nem szükséges engednünk. Így sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Ami viszont símogatja a lelkünket, arra bátornak kell lennünk megnyílni, teret, energiát, figyelmet szentelni rá.

A Nap és a Mars továbbra is az Oroszlán feje alatt jár, így a múltba tekintés és ez általi felismerések szinte mindennaposak lehetnek. Ez is az önismeret szolgálatában áll.

A Vénusz most áll együtt az Ikrek csillagképben Castorral, a halandó, múlandó minőségek megtapasztalását jelképező jelzőfénnyel – de Pollux oldalán. Vajon mi az, ami elmúlt és mi az, ami máig él? Felismerhetjük most ezt a kapcsolatainkban, párkapcsolatban, művészi alkotó munkában.

A délelőtti-déli órák alkalmasak lelkizős-megértő beszélgetésekre, a délutáni órák az érzelmek mélyítésére, eljövendő dolgok tisztázására, az este pedig lelki erő megsokszorosítására, megújulásra, lélekben érezhető küldetések vállalására.