2017. augusztus 08. kedd

2017. augusztus 08. kedd

bolygós

Tart még az elengedése a régi magatartásformáknak, beidegződéseknek, viselkedési sémáknak és félelmeknek. Önállósodunk, leválunk bizonyos kapcsolatokról, azokról, akik eddig olyan szorosan fogták a kezünket, hogy nem tudtunk miattuk önállóan járni. A mai napon a Vénusz az Ikrek csillagképben együttáll Pollux sarkával, az Alhena csillaggal, ami ezen túl erőt ad ahhoz, hogy sarkunkra állva, egyedül is megálljuk a helyünket az életben, de ahhoz is, hogy magasabb minőségbe lépjünk, vagy sarkalatos, az életünk hosszú távú, vagy örök minőségei, értékei kerüljenek előtérbe. Bármilyen helyzet adódik, egy a lényeg: tartsuk szem előtt érdekeinket és álljunk ki magunkért!

A Hold ma a Vízöntő csillagképben jár, angyali sugallatokra, jelekre ilyenkor sűrűbben lehet számítani. A reggeli órákban a befelé figyelésnek, lassú haladásnak, a felismeréseknek és megértéseknek lehet ideje. Este pedig szintén felismerések jöhetnek, de ekkor már a szabadság, a megoldás jegyében.

A hét egyik fő fényszöge lesz a Vénusz és a Neptunusz trigon fényszöge, ami a felemelkedésre való ösztönző, inspiráló, energiát adó aspektus. Ezt pénteken és szombaton érezhetjük legerősebben, de már napokkal előre mély, finom érzelmeket pendít meg lelkünkben, gondolatainkban. Művészi alkotó tevékenységhez kitűnő időszak ez, egyébként pedig arra inspirál, hogy mély érzéseket tisztázzunk, egy szabadabb, boldogabb jövő érdekében, illetve, hogy megismerve, megtapasztalva a múlandó és a hosszú távon is élő minőségeket, a szeretet erejével rálássunk a látható mögötti egységre.