2017. augusztus 04. péntek

2017. augusztus 04. péntek

aszabad

A Hold ma elhalad a Nyilas csillagkép első része, íja alatt, így ideje jön az égiekkel, a magasabb szférákkal való kapcsolatfelvételnek. Lélekben a legmélyebb szeretetre irányuló minőségeket, megéléseket célozzuk meg. A Bak jegyében a Hold emellett lassú, figyelmes, a fókuszt a lényegi értékekre helyező, céltudatos haladásról mesél. Érzékelhetővé válik az isteni minőség, a lélek számára valóban értékes dolgok és ideje felvállalni aktuális sorsfeladatainkat.

A Merkúr az Oroszlán csillagkép alatt járva a szellemi-gondolati teremtő erőnkön, kommunikációs képességeinken való uralmat üzeni. A Vénusz az Ikrek lábához ért, így az útra lépés, a továbblépés, az elindulás fázisában van most a női minőség és a párkapcsolatokban is minőségi szintre lépés lehetséges. A Jupiter a Szűz előrelépő lábánál továbbra is a nagy lépések megtételét üzeni (akár szó szerinti lépés értelmében is), a Szaturnusz pedig a Skorpió, a Kígyótartó csillagképek alatt, az Oltár felett az égi oltár előtti alázattal, türelemmel, kitartással és bizonyossággal élt elengedéseket, vállalásokat és gyógyulásokat erősíti. A Nap és a Mars a Rák csillagkép harmadik ágánál az elengedő szeretet idejét mutatja. Tapasztalhatjuk ezt most főként szülő-gyermek viszonyokban, emberi kapcsolatokban, hiszen ennek az évnek az a lényege, hogy lélekben önállóvá válva, a saját igaz utunkat járjuk, a saját érzéseinkre, belső hívásainkra hallgatva! Sokan lehetnek most abban a helyzetben, hogy nem látják még a jövőbeni megoldásokat, pontos célokat, a megérkezés mikéntjét, de ez azért van, hogy megtanuljunk a szívünkre hallgatni és minden külső hatás ellenére a belső hívást követni. Hiszen ez egész életünk lényege!

Este fél 9 tájban egzakt a Jupiter-Plútó fénykapuja és a Hold-Merkúr felemelkedésre ösztönző inspirációs trigonja is. Most történik a belső transzformáció, a hit és bizalom, az életkedv megerősítése, feltámadása, a nagy lépések megtétele, illetve az ehhez szükséges erő elnyerése, a komfortzóna meghaladása általi átalakulás. Lelki beszélgetéseknek, rendező eszmecseréknek, magasabb törvényszerűségek átlátásának, megértésének, radikális újításoknak kedvez ez az időszak.

 

Zentai Anna

asztrozófus