2017. április 01. – 02. – Hétvégi útmutató

2017. április 01. – 02. – Hétvégi útmutató

sky12

Érzelmekkel tudjuk újratölteni, gazdagítani kapcsolatainkat, a Tejútra emelkedő Hold által, de a múltból vissza- visszatérő minőségek is részei még a mindennapoknak. Bár a hangsúly ebből tanulva lassan kezd áthelyeződni a jövőbeni, távoli célok felé való indulásra, de ezek még jó darabig kísérni fognak az év során.
Különösen jó ez a hétvége arra, hogy a tavaszi napéjegyenlőség óta felszínre tört energiák után kicsit lecsillapodva, még a tevékenységeink ellenére is befelé forduljunk és megvizsgáljk a bennünk dolgozó ösztönöket. A megismerés, megértés, tudatosodás és önkimunkálás folyamata során mély, belső felfedezésekre juthatunk.

Szombaton harmóniába hozhatjuk ösztönös és cselekvő oldalunkat, ugyanakkor mély érzések is ébredhetnek, tisztulhatnak, de igazán ütős élményekre most nem kell számítani. Vasárnap is több apró-cseprő megéléssel fűszerezik az égiek a napunkat és egyre inkább érezhetővé válik a hétfőn Halak jegyébe lépő Vénusz minősége, amely mélyebb, akár mámoros, akár mélyen együttérző, akár túlérzékeny, vagy misztikus megélésekbe, állapotokba ringathat. Az érzéki vágyak találkozása ez a mélységes, olykor háborgó, érzelmek óceánját megmozgató erővel. A képzelet, a fantázia meglendül, ami alacsonyabb szinteken idealizálásban, magasabb szinteken fokozott érzékelésben és művészi megnyilvánulásban jelentkezhet. Érdemes most emberi kapcsolatainkkal, párkapcsolati élményeinkkel számot vetni, hiszen vénuszi értelemben érünk egy sorskör végére és gyűjthetünk erőt a következő etaphoz.

Elvarázsolt állapotban tudunk igazán nagyszerű, lelkeket megérintő dolgokat alkotni, vagy ráérezni az isteni minőségre. A most induló halak Vénusz idején (mely mögött továbbra is a visszaúszó hal fonala adja a múltból visszaköszönő vágyak töltését), a legmagasztosabb alkotások egyike, ha megtaláljuk múzsánkat, azt, ami vagy aki igazán mélyen érinti meg lelkünket és olyan alkotásokat teremtünk, melyek által mások számára is érzékelhetővé válnak az univerzum titkai, misztériumai.

Zentai Anna
asztrozófus