2017. 6. hét

2017. 6. hét

ég3

Ma délelőtt a Merkúr a Vízöntő jegyébe lép, szellemünk, intellektusunk, megértő képességünk ez által felszárnyal és minden új eszmére, új impulzusra, tágabb nézőpontra fogékonnyá válik.
Mögötte az Aquila csillagkép (Sas, Turul) szárnyal, így az emelkedettség vágyát, a szárnyalás lehetőségét, a révülésben kapott üzeneteket érzékelhetjük akár gondolati szinten, írásban, beszédben, önkifejezésben is.
Ideje jön őszinte megnyilvánulásoknak, tisztázó beszélgetéseknek, tiszta információáramlásnak, tágabb megértésnek.
Péntekről szombatra virradó éjjelen lesz egzakt a telihold, az égbolt képletének 3-9. házaiban. A lelki működésekre való rálátással egyben így a szellemi megértés és kiegészülés lehetőségét is adja. Szeretettel, világossággal kifejezni magunkat, szeretettel fordulni társainkhoz és közben érzékelni a magasabb működéseket, igazságokat, a múltból visszatérő tiszta tudás által önmagunkat tágabban megismerni – erről mind szól a mostani telihold és az elkövetkezendő 28 nap is. A Nap mögött a Vízöntő első hulláma a múlt terheitől való megtisztulást, a Hold mögött az Oroszlán csillagkép pedig az önmagunkra való, tiszta rálátást jelképezi. Ez az önszembesülés, ez a rálátás most kulcsszerepet kap, az önismereti út, Isten igazságainak megismerése, a tágabb összefüggésekre való ráérzékelés ideje van.

Rövid heti összefoglaló
HÉTFŐ – Szellemi aktiválódás, szárnyaló gondolatok, visszatérő bölcsességek
KEDD – átlátó megértés, visszatérő helyzetek, nosztalgia, belső otthon
SZERDA – regeneráló, tisztító erők, hirtelen változás, fejlődés lehetősége
CSÜTÖRTÖK – női kibontakozás, esti megvilágosodás, megértés
PÉNTEK – művészi megnyilvánulás, kellemes beszélgetések, szabadság
SZOMBAT – igazságok tisztánlátása, inspiráció, szerelem, szeretet
VASÁRNAP – rendrakás, pihenés, érzékenység, külős hatások szűrése

Zentai Anna
asztrozófus