2016. január 30.-31.

Január 30. szombat – 31. vasárnap 
Igen erős szombati nap jön, a hétvégi programokat erre a napra érdemes időzíteni, vasárnap aztán már a pihenésé a főszerep. Több folyamat szombaton ér a tetőpontjára: kora reggel teljesedik be újra a Merkúr és a Plútó együttállása, késő délután pedig a Vénusz és a Neptunusz szextil fényszöge, ami a szintézis létrejöttét és érzelmi támogatást mutat.
A Hold szombaton délután éri el a Spica csillagot a Szűz (Virgo) csillagképben, ettől kezdve az angyali dimenziók nyílnak meg általa. Angyalaink egész hétvégén a lelkünkön, érzéseinken és álmainkon át üzennek nekünk. A lelki rendezettség és tisztaság ideje is ez.
A Merkúr és a Plútó hátterében a fényhozó, tudást kiárasztó Nyilas csillagzat kettős béta csillagai ragyognak – Arkab Prior és Arkab Posterior. Utóbbi az Achilles-ínnak is megfelel, így nem csoda, ha most a legkényesebb pontunk van megérintve. Mindezt most is azért, hogy alkalmat adjon az önismeretre, önlegyőzésre és fejlődésre, sőt, arra is, hogy önállóan, stabilan megálljunk a lábunkon.
E két bolygó újbóli egyesülése most is szellemi-kommunikációs képességeink regenerálását, gyógyulását, megújulását hozhatja magával és azt, hogy a legmélyebb, legrejtettebb titkokba, működésekbe pillanthatunk be. Már megint? – hangozhat a kérdés a lelkünkből – Épp most éltem meg, és újra ez? Nem, nem teljesen ugyanaz. Egyrészt, mert más és másképp történik; másrészt, mert most nem a visszatérő minőségek hozzák el ezt a bepillantást, harmadrészt, mert már van tapasztalatunk abban, hogyan is kezeljük a helyzetet és egyre magasabb rezgésszinten tudunk működni.
A Vénusz és a Neptun összefonódó ereje mély érzelmeket szólít meg, művészi téren és a fantázia világában gazdag ihletettséget sejtet. Érzelmi kapcsolatok által mélyebb önismeretre szert téve, rájöhetünk, hogyan is szabadítsuk fel lelkünket, érzéseinket és érzékelésünket. A testi megélések és a mélységes, meghitt, benső élmények most összeérnek. Érzelmi felismerésekben gazdag, finom és kellemes élményeket, harmóniát rejthet ez a hétvége.
A Mars a Mérleg csillagképbe lép, így a férfi minőséget, a kiáradó energiákat és az akaraterőt tekintve elindul a múlt igazságainak, helyességének megmérettetése. Még könnyebben érzékelhetjük az égi rendeltetést.

ZenTaiAnna