2016. január 16.-17.-18.

Január 16. szombat – 17. vasárnap – 18. hétfő – A bak Nap időszakában az önértékelésünk fejlesztése fontos momentuma hétköznapjainknak. Ennek az időszaknak a végén tartunk még, az elmúlt hetekben és még pár napig, tudatosíthatjuk, mik azok a tényezők (saját belső önkorlátozásaink), amelyekkel saját fejlődésünk, kiteljesedésünk útjában álltunk eddig. A csillagképi hátteret tekintve, a Nap már lefelé tart a Tejútról, a Nyilas csillagzat végét érintve, hétfőre kilép a Nyilasból, de a Sas (Aquila) továbbra is felette ragyog, biztosítva az égi üzenetek elhozását álomban, meditációban, révülésben.
Szombaton a Hold a Halak csillagképben jár, így ez a nap a lélek számára még egyszerre adja a megoldatlan ügyek elrendezését és az áldozat általi kiemelkedés lehetőségét. Vasárnap kora reggel áll együtt a Hold az Al Rischa csillaggal, így álmaink üzeneteiben az elmúlt időszakkal való számvetés, összegzés van jelen. A Halak csillagzat két halacskáját összekötő szálról van szó, így fonalként, zsinórként, céraként is felbukkanhat ez az üzenet. Vasárnap már a Kos csillagai alatt jár a Hold, így szellemi szinten a tudatossá válás, a gondolatok irányításának fontossága, az összegzés általi új elindulás ideje jön. A Vénusz a Kígyótartó legfényesebb csillagával, a Rasalhague-gal áll együtt. Az arab hagyományban ő a kígyóbűvölő feje, így nem csak a gyógyító energiák erős áramlása időszerű, de ez az állás is megerősíti, hogy ösztöneink uralásának, kézben tartásának, tudatos irányításának van ideje – ennek képessége pedig igazi varázslat.
Hétfőn a bika Hold a lelki termékenység és biztonságra törekvés megélését teszi lehetővé, mögötte ekkor is a Kos ragyog. A Vénusz és a Jupiter bolygók kora reggel nyitnak fénykaput arra, hogy a nőiséget, az érzelmi kapcsolatainkat meggyógyítsuk, a múlt már leáldozó minőségeit elhagyva. Ideje továbblépni, elindulni új érzelmi eszmék, más párkapcsolati ideák felé. A papnői minőség, az érzelmi-női tanítások, eszméink rendezése, a mértékek megtanulása mind aktuális. Szintén hétfőn a Mars és a Neptunusz tüzes, felemelő kapcsolódása felforrósíthatja érzéseinket, lelkiségünket. Déltájban egzakt az együttállás és ami a legszebb – és biztosan nem véletlen – hogy mindkét planéta angyal-csillagokat kapcsol össze! A Mars az Angyali Szűzben, a Neptun a Tisztító Angyalban (Vízöntő) halad, a jövő érdekében történő, mély lelki-tudati szinten való tisztítást segítve. Az angyalok segítő munkájára most feltétlenül számíthatunk. Érdemes engedni a mélyről megnyilvánuló ösztönöknek, bármi is legyen ez és egyúttal bátran szembenézni mindazzal, ami ezzel együtt a felszínre jön belőlünk. Mély, erős érzések, lelki küzdelmek történhetnek, amelyek bizalomra, önzetlenségre, átalakulásra serkenthetnek.

ZenTaiAnna
Kép1: Christian Schloe