2016. február 13.-14.

Február 13. szombat – 14. vasárnap – Igen hasznos hétvége jön, ami a megértést és tudatosodást illeti. Továbbra is ideje van a feladataink felvállalásának (és nem halogatva többet, de úgy igazán) és a tisztulásnak, a múlt terheitől való fokozatos megkönnyebbülésnek; de itt van már az új kezdet szele is, amely egyre inkább érzékelhető.
A Hold szombaton délelőtt még a Halak csillagképben jár, majd déltájban az Al Rischa csillaggal együttállva, az összegzés és számvetés idejétüzeni. Véget ért egy időszak, érdemes most lélekben elgondolkodni és számot vetni az eddig történtekkel! Vajon tudunk tanulni belőle? Mi alapján lépünk az újba? A Hold ezt követően a hétvégét a Kos csillagzat alatt tölti, amelynek lényegi üzenete, hogy a szellemi ismeret, a megértés mozgatja a fizikai-gyakorlati cselekvéseinket. 
A Mars a Mérleg csillagkép közepére ért, a teljes, kozmikus egyensúly, a múlt és jövő, a lent és fent, a két oldal egyensúlyba érkezése érezhető, az égi rend szerint. Szombatról vasárnapra hajló éjfélkor a Mars a Jupiterrel kapcsolódik össze, a szintézisalkotás fényszögében. Mindkét oldal tanulságait, megéléseit leszűrve, már tudhatjuk, hogyan és merre tovább.
A Merkúr szombaton késő este lép a Vízöntő jegyébe, így szellemi-kommunikációs szinteken felfrissülést és a tisztító, felszabadító erők áramlását, a szellemi korlátokból való kitágulást élhetjük meg ebben az időszakban. Ideje jön a tisztázó beszélgetéseknek, őszinte és tiszta önkifejezésnek, ötletelésnek és megértésnek. Most könnyebben fogadunk el új nézeteket és olyan gondolatokat, amelyek másak, mint az eddig megszokottak, így életünk lehetőségei is tágulhatnak.

ZenTaiAnna