2016. február 12.

Február 12. péntek – A Jupiter az isteni rend, a kozmikus haladás szerint visszatért az Oroszlán csillagképbe és annak nemző részénél halad. Jelképezi a bennünk élő bölcsességet, a szeretet korlátlan áradását, azt az erőt, amely képes elfogadni, megbocsátani, bölcsen kezelni az emberi kapcsolatokat. Ezzel az erővel most fényt teremthetünk, a szeretet-bölcsességgel új fényt olthatunk kapcsolatainkba.
A Mars ma áll együtt a Mérleg közepén elhelyezkedő béta csillaggal, a Zuben El Schamalival, amely a Mérleg fogantyúja, a Teremtő kezében. Ezekben az időkben érzékelhetjük igazán, hogy a földi világban ember nem ítélkezhet – egyedül a Teremtő mérheti meg gyermekét, az Embert, ám ő sem ítélkezik – ő minden gyermekét szereti. Most tudjuk levágni, elengedni, elhagyni magunkból azokat a minőségeket, amelyek megbontják az egyensúlyt életünkben és nem engedik, hogy életünk, kapcsolataink színvonala emelkedjen. Ez a belső munka küzdelmekkel, önmagunkban vívódással járhat, amelyben nagy segítségünkre van a magasban látható Kígyó Feje. Szellemi erőinket általa tudjuk megfelelően kézben tartani, működtetni. Itt már nem csak a szellemi és gondolati erők uralásáról, de azok irányításáról van szó – csapongó, önsanyargató gondolatainkat most tudjuk igazán irányításunk alá vonni és tudatosan működtetni.
A Nap a Sadalsuud csillaggal áll együtt, ami segíti, hogy bármilyen nehéz helyzetben vagyunk, az számunkra csakis jó eredménnyel alakulhat. A múlt (belső) terheinek letétele zajlik.
A Hold délután áll együtt az Uránusszal, a Halak csillagképben, a visszaúszó hal fonalánál. Régi, megvalósulatlan, tiszta vágyakat, érzéseket, most tudunk visszahívni, felszabadítani. Régi kötéseket most tudunk feloldani, így ideje az oldó-tisztító szertartásoknak, fogadalmak feloldásának is. Bármi húzott vissza attól, hogy valami jó dolog lépjen be életünkbe, ma tudunk tenni azért, hogy ezt a visszahúzó erőt feloldjuk és megkönnyebbülve haladjunk tovább. Érzések, családi és lelki dolgok felszabadítására, lelki működések átfogó megértésére alkalmas ez a pénteki nap. Mindez radukális változásokat hoz most, de hát épp erre vártunk…

ZenTaiAnna