2016. április 13.-14.-15.

Április 13. szerda – 14. csütörtök – 15. péntek – Szerdán a Hold az Ikrek csillagkép alatt jár, ami ismét arra figyelmez bennünket, hogy a felszínen érzékelhető különbözőségek mögött, a szeretet és tisztánlátás szemszögéből, érdemes észrevenni az egységet, gyakorolni az összefogást, az „együtt”-öt. A Nap a felfelé úszó hal csillagai alá ért a Halak csillagképben, így a következő napokban azt tapasztalhatjuk, hogy bármit is éreztünk eddig visszahúzó, lehúzó energiának, azon már újult erővel felül tudunk emelkedni, meg tudjuk oldani a karmikus csomókat! Ez kellőképp áldozatokkal is jár, amelyeket azonban önként és szívesen tehetünk meg, a jövőbeni célokra fókuszálva.

A Merkúr is érdekes utat jár be a most következő napokban: a Kos csillagkép alatt haladva, felette a Triangulum (Északi Háromszög) csillagzat ragyog, a szent hármasság szimbóluma! A test-lélek-szellem együttes/egymás utáni jelenléte élményeinkben egyaránt fontos. Mindhárom szinten jelen lenni, megtörténni, erősödni, működni hagyni – mindez szükséges most, egy szebb jövőhöz.

Csütörtökön a Hold már a Rák csillagképbe érkezik és lelki élményeinken át rámutat arra, hogy mennyire fontos, hova helyezzük figyelmünket, tekintetünket. A befogadás, a megnyílás kerül terítékre. Vajon mi az, amit érdemes befogadni, ami épít? És mi az, amit jó kiszűrni? E napon, különösen délután, érdemes magasabb szellemi tanulmányokkal foglalkozni, információt cserélni, és főként: igazat mondani, őszintén megnyilvánulni.

Pénteken is a Rák csillagai alatt jár a Hold, de már az elengedés a kulcsszó, este pedig a rálátás. Most tudunk tisztábban rálátni önmagunkra és múltunkra, ez által el is engedni azt, ami már nem visz előre.

 

ZenTaiAnna