2016. május 21.-22.

image_1463734001

Május 21. szombat – 22. vasárnap – Miből akarsz sokat? Csináld azt, Itt és Most! A Nap a Fiastyúk alatt haladva, a Vénusz hozzá közelítve jár az égbolton (jövő hét hétfőn-kedd-szerdán halad el itt a Vénusz), így olyan termékeny, bőséget ígérő energiákat működtetünk, amely csak egyszer van egy évben!

SZOMBATON a Hold a Skorpió jegyében és a Mérleg csillagkép alatt halad. E nap élményei rámutatnak arra, hogy milyen ösztönerőket működtetünk és ezek tudatosodásával pozitív változásokat tudunk előidézni. Nem véletlen, hogy a Mérleg csillagkép felügyelő istene az óriási fizikai erővel bíró Héphaisztosz, a tűz, a fémművesség, a kovácsmesterség és a vulkánok istene. Hiszen a legnagyobb erő ahhoz kell az életünkben, hogy saját magunkkal, saját belső ösztönvilágunkkal szembenézzünk és ezzel dolgozzunk.
Ezen a napon a jövő igazságai és a jövőt érintően helyes dolgok mérettetnek meg az égi mérlegen. Déltájban – kora délután érzelmileg érezhetjük úgy, hogy kétféle minőség akar bennünk kiteljesedni, eggyé válni. Csak hagyjuk, legyen, aminek lennie kell… a lelki stabilitás, a bizalom építése önmagunkban sokat segíthet. Késő este üdvözölhetjük a teliholdat, ami a Zodiákus tengelyen az Ikrek-Nyilas jegyeket érinti (emberi és égi kapcsolatfelvétel, megértés és közlés, információáramlás és igazság, testvériség és hit). Csillagképileg pedig a Bika-Skorpió/Kígyótartó csillagzatokat, vagyis ez a telihold nagyban szól arról, hogy amíg egyik oldalon erőteljes aktív gyarapodást élünk, addig a másik, lelki oldalon erőinket kézben tudjuk tartani, rá tudunk látni arra, mit jó elengednünk és mit vegyünk irányításunk alá. E telihold idején, éjféltájban, a Hold a Marssal is együttáll, vagyis energikus, impulzív, kiáradó erőt, akaraterőt, a belülről lehúzó ösztönök kiégetését is lehetővé teszik az égiek ekkor (lent a Skorpió ollója ragyog).

VASÁRNAP a Hold már a Nyilas jegyében, a Skorpió és Kígyótartó csillagképek alatt jár. Délután-este a Szaturnusszal és az Antares csillaggal (Skorpió szíve) kerül együttállásba, így a jelenlegi munkáinkban és esetleges feszült helyzetekben is kitágítja a megoldási lehetőségeket a lélek-érzelmek irányába. Lelki szinten, vagy családi vonalon ideje nyitni, nyílni, meghaladni azt, ami előtt eddig megtorpantunk és utat engedni a Szeretetnek. A legmélyebb szinteken is áramló szeretet-erő képes feloldani bármit. A már zajló folyamatokba a jövő tisztázását, a jövőért való szabadulás és a szeretetteli bizalom idejét is viszi a Hold, főleg az esti órákban.
A Merkúr ma (15:21-kor) eddigi hátráló mozgásából direkt irányba fordul, így egy pillanatra, mintha megállna az égen, majd új lendülettel előre kezd haladni. Gyakorlati szinten érzékelhetjük ezt emberi kapcsolatokban, kommunikációban, megértésben és megértetésben, belső szinteken pedig az intellektust és a gyermeki énünket érintő megélésekben. Ma sok minden megérthetővé válik, ami eddig nehéz volt. Megnyílhat az út arra is, hogy a számunkra fontos személyekkel megbeszéljük a dolgainkat – de ehhez kellett az utóbbi időszak minden élménye és felfedezése, hogy tudjuk, miről és hogyan kell beszélgetnünk.
A Merkúr a Kos csillagképben vesz új irányt, felette a szentháromságot is jelképező Triangulum. Kérdés: összegezted a múltat, hogy újra tudj kezdeni? Elindulsz? Mindhárom szinten (testben, lélekben és szellemiben is) megújultál és új minőséget kezdesz?
ZenTaiAnna

Kép1: Stellarium