2016. május 20.

apleiadok_1463651848

Május 20. péntek – A Nap ma halad el a hét ragyogó fényű csillagból álló Pleiadok csillaghalmaz alatt, amely a néphagyományban a Fiastyúk, a Kotlós, a Csibéstyúk, a Hetes, a Hetevény, a Fagyhozó csillag, vagy Kaptár neveken ismert. Egyik kedvencem a Szitáslyuk elnevezés, ami Erdélyben volt használatos – a székely hagyomány szerint ugyanis az égbolt ezen része át van lyuggatva és a hét ragyogó csillag valójában hét lyuk, ahol áttünedezik a mennyei fényesség. 🙂

Hívjuk őt az Istenek Szerelmi Fészkének is, de mindenképpen a termékenységhez, a gyarapodáshoz van köze annak az energetikának, amely rajta keresztül megjelenik. Ezek a napok tehát az esztendő legtermékenyebb napjai most! Vonatkozik ez minden teremtésünkre, vágyainkra, gondolatainkra, kimondott és leírt szóra, cselekedetre. A Pleiadok fényében áldást kapnak az elvetett magok és élni, teremni, gyarapodni kezdenek.

 

A Hold ma a Skorpió vizes jegyében jár, az égbolton ez a Mérleg csillagkép eleje. A múltunk helyénvalósága most mérettetik meg. Kiderülhet, mi volt igaz és helyes (vagy mi nem volt az) az elmúlt időre nézve. Szívünket ideje mérlegre tenni és minden földi szabályok felett az Isteni Rend által mérlegelni.

ZenTaiAnna