2016. július 18.

Július 18. hétfő

sky02

A Nap utolsó napját tölti az Ikrek csillagai alatt ebben az esztendőben. Megismerve mindkét oldalt, megtapasztalva a polaritást, megnyitva a kapukat az isteni minőség előtt, keddtől már a megnyílás állapotába lép, a Rák csillagképbe.
A Hold a földies, racionális Bak jegyében jár ma – a Szaturnusz uralma alatt lassú, lépésről lépésre való lelki fejlődésről üzen. Érdemes szem előtt tartani: a Bak nem a puszta anyagról mesél, hanem arról az anyagban is megjelent fényminőségről, amely valóban értékes, életképes, időtálló. Mögötte a Kígyó Farka ösztönerőink tudatos, célzott használatát, működtetését üzeni, a Nyilas pedig a magasabb világokkal és a belső szeretet-erőkkel való kapcsolatfelvételt.
A Merkúr és a Vénusz a Rák csillagzat közepén most haladnak el az Északi és Déli Szamár csillagok alatt. Terítékre kerülhet a család és az anyaság, a tápláló, növelő szeretet, a belső hazaérkezés élménye. A Mars a Zuben Elakrab csillag alatt vándorol a Mérleg alatt – nagy belső erőket ébreszt most fel minden olyan élmény, amely a jövőt érintő dolgokra való eszmélésről szól. A régi hagyományban ez a csillag volt a Skorpió ollója – így már érezhető, hogy ezekben a napokban van lehetőségünk magunk mögött hagyni azokat a minőségeket, külső és belső dolgokat, rossz érzéseket, amelyek eddig visszatartottak a szintlépésről. Még nagyobb bizalomra, biztonságérzetre, lelki termékenységre is szert tehetünk, ha engedjük ezt a folyamatot.
(..és ami még közeledik: keddről szerdára virradó éjjel telihold, szerdán pedig – fokozatos, lassú haladás után – érzelmi folyamatok tetőzése, stabilizálása.)
ZenTaiAnna