2015. szeptember 23. – 24.

Szeptember 23. szerda – 24. csütörtök 
Szerdán kora reggel tetőződik a Vénusz és az Uránusz tüzes fényszögének ereje. Ez megjelenik álmainkban is, de napi megéléseinkben is. Érzelmeket, nőiséget, termékeny, alkotó, művészi képességet szabadít fel bennünk. A Vénusz az Oroszlán csillagkép fejénél jár, így az ő oldaláról az önmagunkra való tiszta rálátás, saját (érzelmi-párkapcsolati) működéseink felismerése jelenik meg. Az Uránusz pedig a Halak csillagkép visszaúszó halának fonalánál halad, így az ő oldaláról a visszatérő minőségek és a tudat tágítása, illetve a karmatisztítás is megjelenhet. Aki jelen helyzetében még bármitől is függ, illetve függővé teszi magát vagy boldogságát, az most kapja meg az ösztönzést arra, hogy elvágja a kötéseket (kötések helyett, ugye, a szabad és tiszta kapcsolódásokat érdemes megteremteni, vagyis valójában fogadni). Lehet ez nem csak szerelmi jellegű, de akár olyan is, amikor kipucoljuk életünkből azokat, akikkel már (vagyis most) nem rezgünk egy szinten. Akinek ezzel éppen nincs dolga, az is találkozhat visszatérő helyzettel, aminek megoldása is eljöhet, de az is lehet, hogy régről visszatérő vágyak, ötletek bukkannak elő, a megvalósulásra várva.
A Nap szerdán a Mérleg jegyébe lép a Zodiákus körön (csillagképileg továbbra is a Szűz múltból ellépő, kalandra induló részénél halad). Lelki szinteken ideje jön az egyensúly és harmónia megteremtésének, a szépség és esztétikusság teret nyerésének, az érzelmi kapcsolatok hangsúlyának. Ideje van annak, hogy védelmet teremtsünk, vagy találjunk, a téli hónapokra, akár érzelmi, akár anyagi értelemben. A Nap, mint cselekvő én, mostantól a cselekvés idejét a párkapcsolatokban és az egyensúlyozásban, igazságot érintő és művészi területeken jelzi. Mindemellett a mai nap fontos felismeréseket, megértést, elengedést, a múlt feldolgozását is hozhatja.
A Jupiter és a Vénusz a Nagy Medve termékenyítő részeinek csillagaival állnak együtt – uraló és alkotó erő egyszerre áramlik.
Szerdán a Hold a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részénél jár, így érzésvilágunkon át magas égi bölcsességeket közvetít a Földre. Estére már, és csütörtökön is, a tudásunk, bölcsességünk használata válik fontossá – az, hogy mindazt, amit megtanultunk, megtudtunk, ne csak fejben cipeljük magunkkal, hanem éljük és működtessük is. A csütörtöki nap már a feladataink felvállalásáról és ez által való könnyebbülésről, tisztulásról szól.
Csütörtökön éjféltájban lesz egzakt a Merkúr és a Plútó fejlesztő, teremtő fényszöge. Visszatérő kapcsolati-, szellemi-, és kommunikációs helyzetek jöhetnek elénk, ugyanakkor itt az átalakulás, a váltás ideje. Megismerhetünk mélyebb működéseket, szavaink erőt és dinamizmust kapnak. A Plútó által magas égi tudás is sugárzik, a Merkúr pedig szellemi-gondolati munkát, rendteremtést jelez. Ha a normálisnak megítélt működéssel ellentétes dolgokat tapasztalunk, akkor kapisgálunk jó helyen. Vonatkozik ez most különösen az információk áramlására.

Zentai Anna

 

Kép: dana-mad.ru