2015. október 23.

Október 23. péntek – Erőteljes angyali energiák, sugallatok, jeleken keresztüli üzenetek és segítő erők működnek most. A mai álmok és a reggeli órák különösen hozzák ezek idejét. Az égbolton két angyali csillagkép van: a bezárt szárnyú angyal a Szűz, a kitárt szárnyú angyal a Vízöntő. A Szűzben járó Nap és a Vízöntőben járó Hold felemelő aspektusa ezeket az angyali energiákat köti össze. Érzéseink szabad megéléséről, lelki alkotásról és tisztításról, kapcsolati működésekre való rálátásról, egyensúlyteremtésről szólnak most az üzenetek. A Hold ezt követően a Halak jegyébe lép és a nap nagy részében itt jár, így érzékenységünk fokozódik. Ideje jön összegzésnek és lezárásnak.
Kora este már érezhető a Hold és a Neptunusz együttállása, az intuíció felerősödése, a lelki tisztulás. A jelen pillanat megélésének varázsa. A mélységes érzelmek. Az érzések művészi megjelenítésének képessége.
A Vénusz (Oroszlán csillagkép Chort csillaga alatt) és a Plútó (a Nyilas csillagképben) emelő, szenvedélyes kapcsolódása alkotó, teremtő erőink működtetésére, az égiekkel való összekapcsolódásra, nagy változásra ösztönöz.
A Nap estére ér a Skorpió jegyébe a Zodiákus körön (mögötte az égen továbbra is az Angyal csillagai ragyognak). Mágikus erőben áll most a Plútóval, így a helyzetek és állapotok teljes átérzése-átlátása, a magas égi erők lehívása, az isteni minőségekkel való kapcsolódás jól érzékelhető. A Skorpió fázisa az időben, a lélek síkján az átalakulás, az állapotváltás megélését, tapasztalatait mutatja. Most látjuk-érzékeljük és meg is tehetjük az átalakulásokat, az anyag síkján, a fizikai térben. Bármi, ami kézzel fogható, az változik – a benső tartalom, az éltető-működtető erő viszont nem. A lényeget a felszín alatt, a mögöttes működésekben, a miértekben, okokban, a látható mögötti láthatatlanban lelhetjük meg. A Skorpió idején a külső egó-burok elveszíti fontosságát és a belsőre kezd irányulni a figyelem. Az önmagunkkal való megküzdés gyorsítja a spirituális elmélyülést. Bármilyen változás minőségileg magasabb szintre emel. Most mutatják meg az égiek: a biztos pontokat nem a kezünk markolja, hanem a szívünk kapaszkodói jelentik azokat.

Zentai Anna

Kép: browse.deviantart.com