2015. október 17. – 18.

Október 17. szombat – 18. vasárnap – Különleges energetikai folyamatok érik el tetőpontjukat a hétvégén. A Nap szombaton áll együtt a Spica csillaggal, az Arató Szűz csillagkép előre lépő lábának lábfejével. A Vénusz és a Neptunusz vágykeltő szembenállása beteljesedik, a Mars és a Jupiter egyesülése megvalósul, a Hold eközben a Tejút beavató csillagfolyamán halad.

A Jupiter, a Mars és a Vénusz hármas együttállásának első kiteljesedéséhez érünk (a második 25-én lesz). Az ősi tudásból, a múltból merítő és a szeretet áramlását tanító Oroszlán csillagkép alatt halad most, szinte kézen fogva, e három égi planéta. A Jupiter az igazságérzet, a magas tudás, hit, kiáradás bolygója. A Mars a férfi minőség, erő és akarat, fény felé törekvés. A Vénusz a női minőség, érzékiség, termékenység és harmónia. Az ősi tudásból merítkezve önmagunkat megismerni, tisztán látni és uralni, hittel és szenvedéllyel teremteni van most lehetőségünk. A tudás és a hit visszahívása aktuális, emellett az emberi-érzelmi kapcsolataink rendezése az önmagunkra való rálátás által.

E hármas együttállás éppen szemben áll a Vízöntő alatt haladó Neptunusszal, aki az eddig legmélyebbre temetett féltéseinket, függéseinket, kételyeinket segít felszínre hozni és ezzel megtisztítani, feloldani, szabaddá tenni tőlük. Illetve, emelő erőben áll a Plútóval, aki a Nyilas csillagkép alatt, a magas égi tudás kiárasztását üzeni. A Vénusz továbbra is a Szextáns csillagkép alatt jár, így most ő adja – termékeny, művészi, női oldal – a belső képességek, lehetőségek érzékelését, az égi útmutatás szerinti haladás, létezés jelenlétét.

Szombat éjjel a Mars és a Jupiter egyesülése energikusságot, erős hitet, motivált állapotot, az igazságért és tudásért való küzdő erőt mutat. Kitörést akár régi hiedelmekből és emelő erőt ahhoz, hogy igazán hinni, bízni tudjunk.

A Nap és a Spica (Kalász) csillag együttállása világosságot, fényt hoz most életünkbe, mutatja a cselekvő előrelépéseket, a jövőért való lépés-döntés idejét és azt, hogy most derül fény arra, mit is vetettünk az elmúlt időszakban. A Spica a fényaratás üzenete, amely most átragyog ránk, a Nap fényén keresztül.

A Hold vasárnap estére már a Tejútra lép, a megérzések felerősödnek, az álmaink intenzívebbek, emlékezetesebbek lesznek, beavató üzeneteket hoznak. A Szaturnusz most halad el a Kígyótartó első keze alatt, amellyel a Kígyó fejét fogja – a kézben tartott, tudatosan működtetett szellemi energiák jelennek meg. Szellemi varázserőnk színre lép. A tudatos gondolkodás, a gondolatok varázserejének használata most rendkívül aktuális. Ismerjük fel, ha negatív, lehúzó gondolatokkal táplálnánk elménket és kerekedjünk fel ezen! Szellemi működésünket most tanuljuk meg igazán az irányításunk alá venni. Vasárnap a Szaturnusz már a Skorpió homlokához ér, az ollókhoz közelít.

Zentai Anna