2015. november 17.

November 17. kedd – Egyre jobban, egyre világosabban látunk rá most a mélyebb, belső működéseinkre – üzeni a Nap és a Merkúr együttállása a Skorpió jegyében. Mivel az együttállás a Mérleg második serpenyőjéhez áll közel, így a jövőt érintő kérdések, nagy igazságok kerültek terítékre, ennek valójában csak eszköze a titkokat feltáró, lélekkutató lelkiség megnyilvánulása. A jövőt illetően sok minden eldől a napokban és világossá válik (a titkok természetesen mindig és mindenkor azt jelentik, hogy a szemünk számára láthatatlan működéseket, saját belső világunkat kutatjuk, nem a külsőt, nem a másét, nem a láthatót – hanem önmagunkat!).

Rengeteg erőt meríthetünk a mai napból és nem csak energikusságot, de céltudatosságot és kitartást is. A Hold reggel már a Vízöntő jegyébe lép, fogékonnyá válunk az új, különleges, a megszokottól eltérő dolgokra, ami azért is fontos, hogy tágítsuk tudatunkat és a még meg nem oldott helyzetekre megoldást találjunk. A Hold mögött a Bak csillagkép ragyog – így a mai napon ideje van felvállalni önmagunkat, igazi értékeinket, egyéni küldetéseinket és megjelenik a már megalkotott Fény tudatos őrzése, megóvása, védelme is.

Egy erőteljes folyamat is beindul hamarosan, amely mindenki életében más és más időben, de várhatóan e napokban jelentkezik – a Plútó és az Uránusz fénykaput nyitó, tisztító-emelő fényszöge ismét aktív, ennek lényege, hogy radikális változások és a már kifutott karmáinktól való szabadulás által magasabb szintű életminőséget teremthetünk és végre eljön az ideje megvalósítani mindazokat a vágyainkat, amelyeket mindig is szerettünk volna. Természetesen, ha ettől jelenleg távol állunk, akkor életünk most úgy formálódik, hogy közelebb hozza mindezt. Ebbe az energetikába csatlakozik be már a Vénusz, a női minőség, az érzékek, érzelmi kapcsolatok és harmóniateremtés bolygója. Ismét ideje az emberi kapcsolatokról alkotott eszméink megtisztításának, a nőiség felszabadításának, átalakításának, a női-érzéki megújulásnak és a szenvedélyességnek is. A szenvedély pedig nem csak párkapcsolatban jelentkezhet, hanem abban a tevékenységben is akár, amit szenvedéllyel-szerelemmel végzünk. Figyeljünk jól, mi zajlik bennünk, ne csak azt nézzük, ami történik, hanem lássuk azt is, hova irányul, hova vezet – és ezt vegyük a szó legjobb értelmében!

Z. A.