2015. november 07. – 08.

November 07. szombat – 08. vasárnap

 

Pénteken a Vénusz, majd vasárnap a Mars is érinti az Alaraph csillagot, amely a Szűz csillagkép futó alakot ábrázoló rajzolatának múltból ellépő lábfeje. Itt van hát az ideje, hogy a női, majd a férfi minőséget illetően, egy nagy nekirugaszkodással elemelkedjünk a talajtól és nekilóduljunk a nagyvilágnak! Ideje magunk mögött hagyni a múltat (természetesen annak tudatában, de tovább lépni), nekivágni a kalandoknak.

 

SZOMBATON a Hold együttáll a Marssal és a Vénusszal, így a lélek számára, a családi viszonyokban és az anyaságot illető kérdésekben a rend-rendezettség továbbra is jelen van, ugyanakkor a Mars nagy erőt ad a rendrakásra, a dolgok megjavítására, rendezésére, a Vénusz pedig egyúttal a harmóniát és szépséget csempészi e külső-belső munkák igényébe és eredményébe.

 

VASÁRNAP a Hold már tovább halad a Szűz csillagképben, a rend és aratás napja ez is, a lélek számára. A Vénusz ma a Mérleg jegyébe lép a Zodiákus körön (mögötte továbbra is a Szűz csillagkép ragyog). Az utóbbi időben, ha jól dolgoztunk, már nagyban rendeződhettek érzelmi kapcsolataink, nőiséggel kapcsolatos mintáink. Párkapcsolati téren, nőiséget illetően, a harmónia és egyensúly, a kellemesnek ígérkező megélések ideje jött el. A Mérleg idején megnő az igényünk arra, hogy békések legyenek kapcsolataink, hogy külsőségekben és formaiságban szép és a szemnek tetsző dolgok vegyenek körül bennünket. Kiemelt szerepet kapnak most a párkapcsolatok és a külvilág, mint tükör, amelyen keresztül sokat tanulhatunk. Akinek most nincs kapcsolata, az fontos működéseket tudatosíthat önmagáról és a kapcsolatokról, a következő hetekben. Akinek van kapcsolata, az megtalálhatja a kiegyensúlyozott, harmonikus állapotot, hiszen eleve erősödik a szeretetteljes, gyöngéd oldalunk, a védett, biztos érzelmi állapot igénye és a vonzalmak is fokozódnak. Ezen időszak fontos tanítása lehet, hogy a valódi szépség nem külső – hanem belülről sugárzó érték.

 

Zentai Anna