2015. március 30.

Március 30. hétfő – Ma a Hold átvonul a Rák csillagkép harmadik ágán, amely az elengedő szeretetet, a kötések levágását jelképezi, majd az Oroszlán feje alatt, amely által lehetőségünk nyílik tisztán rálátni saját magunkra, cselekvéseinkre, múltbéli tetteinkre (múlt lehet akár a tegnap, vagy a 30 éve megélt múlt is). Az elengedő szeretetet illetően, ne csak arra gondoljunk, hogy akkor szeretünk igazán, ha nem kötjük magunkhoz a másikat, vagy hogy ne fojtsuk meg egymást. Gondoljunk önnön magunkra is és arra, hogy milyen megfelelési kényszereket, visszahúzó minőségeket érdemes saját önállóságunkért és jólétünkért elengedni. Például nem kell mindig és mindenkinek igent mondani, ha éppen nemet kívánunk.
Érzelmi mintáinkat, nőiséget, termékenységet illetően most regeneráló, megújító erőket kapunk, az égiek arra igyekeznek rávenni bennünket, hogy valamit teljesen alakítsunk át ezeken a területeken. Talán vannak olyan gondolataink, hiedelmeink az emberi kapcsolatokról, amikről már kiderült, hogy nem is úgy működnek, mint azt gondoltuk. Talán, amit a múltban jónak véltünk, az nem is úgy helyes. Talán arra késztetnek, hogy ne csak várjunk passzívan, hanem teremtsünk meg dolgokat az életünkben, legyünk alkotóbbak, vagy éljük meg igazán a földi létezés örömeit. A magas égi tanításokat érdemes észrevenni, főleg azon dolgokban, amik a szokásosnál szélsőségesebb megélést hoznak elő belőlünk.
Keddre virradóan a Merkúr a Kos jegyébe lép, így az érzékeny-spirituális gondolatokat és mélyebb eszmecseréket felváltja egy erőteljesebb, tüzesebb, intenzívebb minőségű kommunikáció ideje. A kos Merkúr idején hajlamosak vagyunk arra, hogy erőteljesen „toljuk” a szavakat, ám érdemes észrevenni ezt olykor és figyelni a társainkra, a másik ember mondanivalóira is. Szellemi értelemben új kezdetek jönnek és most lesz igazán fontos a tudatos, pozitív gondolkodás – megvan a kellő akaratunk, szellemi erőnk ahhoz, hogy a saját magunk által saját utunkba tett akadályozó gondolatokat tudatosan, direkt felülírjuk és lecseréljük felemelő, segítő ideákra.


Zentai Anna