2015. március 23.

Március 23. hétfő – Izgalmas hétnek nézünk elébe, telve termékeny, alkotó energiákkal és azok működtetését való tanulással. A hétfőre virradó álmok segítenek megkülönböztetni, mi építi és mi rombolja életünket, segítenek az álmok megvalósításában és az áldozatosságban. A délelőtt folyamán az elengedő szeretetet gyakoroljuk, jó adag önmegismerési lehetőséggel, majd rögtön ezzel együtt mélyen érintő, energiát adó motivációk jönnek. Szenvedélyeink, vágyaink megvalósításának képessége törhet fel, de tanulhatjuk akár a bőség és biztonság tudatát erősíteni is. A délutáni órák alkalmasak lelkizős beszélgetésekre, megértésre, írásra, érzéseink kifejezésére és a jövőnk átgondolására, tervezésére.

A cselekvő oldalunkat jelölő Nap a visszaúszó halat tartó csillagfonal alatt jár, felette a Pegazus szárnyal – nem meglepő ebben az időszakban, ha bármilyen módon találkozunk Táltos Paripával, vagy ennek bármilyen szintű megjelenésével. Ez a lovacska szállítja nekünk az égiektől kapott szikrát, megoldó-emelő gondolatokat, ötleteket, segít a varázserőink, képességeink kibontakoztatásában. A visszatérő helyzetekben való helytállás mellett érdemes azon is elgondolkodni, milyen képességet tudunk most újra használni, működtetni?
A Hold a Bika jegyében ma lelki-érzelmi termékenységet mutat és a lelki stabilitás megtalálásának idejét is (a biztonság, ugye, annak eredménye, hogy amiben termékenyek vagyunk, abban működünk, teremtünk is és nem félretesszük, mindenféle magyarázatot gyártva). A Hold mögött a Kos csillagkép teste ragyog, estére ér a Hold annak nemző részéhez – a hölgyek különösen áldásos helyzetben vannak, hiszen a méhet gyógyítani, erősíteni, a Földanyával való kapcsolatot megerősíteni most a legkedvezőbb. A Vénusz is a Kos csillagzat alatt jár, ma áll együtt a Hamal csillaggal, a Kos fejével. Érzelmekben, párkapcsolatban, nőiséget tekintve, ez óriási szellemi erőt, akaraterőt, tudatosságra való lehetőséget ad. A Kos feje a Tejútra néz, így eleve magunk előtt láthatjuk a jövőben váró, magasabb minőségű megéléseket – ehhez társul most az a szellemi erő, amellyel a női minőség bármely akadályt képes legyőzni. Most van ideje kigondolni – az eddigi összegzések alapján, a jövőt figyelembe véve – mit is szeretnénk megteremteni, létrehozni érzelmi-párkapcsolati-művészi szinteken!
A Merkúr a Vízöntő vége felé haladva, a jövőről szóló beszélgetéseket, gondolatok és infók áramlását idézi meg. Mindezt mélyebb, érzékenyebb, spirituálisabb módon, mint máskor, hiszen amúgy a Halak jegyében jár az évkörön.
A Mars, a férfi minőség most az áldozat általi felemelkedés üzeneteit hozza el, a felfelé úszó hal és az Androméda csillagkép alatt járva. Itt az ideje, hogy valamely marsikus dologban meghozzuk a kellő áldozatot (akarat, erő, férfi minőség, öntudatosság, szexualitás, testmozgás, küzdés, ösztönök, új kezdetek, stb.). Az áldozat itt természetesen tudatos, önként vállalt áldozatot jelent, amiből tudjuk, hogy csodás dolgok következnek.
A Jupiter a Rák csillagkép elengedő szeretetet jelképező ágánál hátrál. Nem csak az elengedés, de maga az engedés is fontos tényező most, főleg abban, hogy elengedjük a támogató, látszólag stabil (ám valójában fojtó, megkötő) minőségeket és önállóbbá váljunk. A Jupitert magas szinten működtetve bölcsen, szeretetteljesen, igazságosan kezelhetjük kapcsolatainkat, az elfogadás és megbocsátás, a derű és az életkedv általa működtethető.
A Szaturnusz lassan hátrál vissza a Skorpió ollójához, hogy nemsokára ismét lehetőséget kapjunk megválni mindattól, ami már nem életképes, ami nem képvisel fényt az életünkben. Lassan eléri majd a Kígyó Fejet tartó kezet is (Kígyótartó csillagképben), így a következő hetekben egyre jelentősebbé válik, hogy szellemi erőinket, gondolatainkat önállóan, tudatosan használjuk.
Gyakori, hogy benne vagyunk egy átmeneti időszakban és elkeseredünk, mert nem látjuk, hogy ez csupán egy ideiglenes állapot. Elkezdhetünk befordulni és panaszkodni, de ezzel nem segítjük ki magunkat az árnyékvilágból. Ám amint rálátunk arra, hogy az adott helyzet csak egy átmeneti állapot és tudatosan vállaljuk ezt, a megélés máris könnyebb lesz.


Zentai Anna
Kép: tatianavetrova.com