2015. március 21.-22.

Március 21. szombat – 22. vasárnap – A legtöbben érezzük már régóta, hogy csodás, új dolgok jönnek életünkbe, új minőségek nyílnak meg. Az új azonban nem tud érkezni addig, amíg a régi jelen van – ám ez a folyamat egyre gyengül, a régi kioldódik, az új már energetikai szinten jelen van. Gondoljuk végig a régi viselkedésünket, a régi magatartásunkat, a régi gondolkodásunkat – ezen dolgokból van most lehetőségünk átlépni magasabb szintre és ennek eredménye az új élet, az új életmód.
A szombat impulzív, energikus lehet, a lelki-érzelmi tisztítás ideje, amikor korlátainkból kiszabadulva, különleges élményekkel gazdagodva, érzéseinket, lelkiségünket felszabadítva tehetünk nagy lépéseket, változtatásokat. A családi és anyai minták átalakításának, ön-magunk kibontásának, saját korlátainkból való kitörésnek is ideje van. A tűr-elem most nagy erény, csakúgy, mint az önálló, független döntések, amelyekben nem szorulunk segítségre.
A vasárnap nyugodtabban, harmonikusabban telhet, különösen az esti órákban. Ideje van felfedezni a mélységek, a misztikumok működését, visszahívni régről hozott kommunikációs és gyógyító képességeket; felismerni, hogyan tudunk minőségileg javítani jelen helyzetünkön. Most kitűnően érzékeljük a testbeszédet, a mozdulatok mögötti jelentéseket. A belső tartalomra való fókuszálás amúgy is érdemes. A Hold 11 óra környékén áll együtt az Al Rischa csillaggal (Halak alfa csillaga), így a délelőtti-déli órákban ideje megtenni a végső számvetést, hiszen délre a Hold már a Bika jegyébe ér és a Kos csillagkép alatt folytatja útját, így elindíthatóvá válnak az új életminőségek, ám ezt meg kell előzni a múlt megértésének, összegzésének.


Zentai Anna