2015. március 27.

Március 27. péntek – Érzelmek, érzékek, hangulatok.. így lehetne összefoglalni ezt a napot. A Rák jegyében járó Hold az érzések, ösztönösség, intuitív cselekvések és üzenetek képességét ajándékozza mindannyiunk számára. Az otthon, a család, az anyaság hangsúlyosabb szerepet kap ilyenkor, de vonatkozik ez arra is, hogy lelkünkben is itt az ideje otthonra találni, hazatérni, felfedezni a belső templomot. 
A reggeli-délelőtti órákban próbaként jelentkezik, de fejlődést ígér, hogy öntudatosságunkat, irányítói képességeinket össze tudjuk-e hangolni az ösztönösséggel és az érzésekkel. Ideje annak is, hogy hűen önmagunkhoz, új minőségben folytassuk utunkat. A nap folyamán mélyebb érzelmi élmények, impulzusok érhetnek, lelkünk inspirációkat kap, ideje felszabadítani a lelkünket. Estefelé a lélek, a család, az érzelmek harmóniája dominál. Válaszokat nyerhetünk aktuális érzelmi kérdésekre. Hangulatainkat és sugallatainkat szép alkotásokba önthetjük, legyen az egy finom vacsora, vagy művészi, kreatív teremtmény. Most fontos, hogy figyelmet szenteljünk lelkünk szavának, hiszen a belső hang egyértelműen tudja, érzi, hol a helyünk, mi vonz, mi lelkesít, miben érezzük jól magunkat. Az esti órák arra is jók, hogy rájöjjünk, hogyan legyünk termékenyebbek, vagy érjünk el anyagi biztonságot az által, amit szeretünk csinálni.
Szombaton tetőződik és egyre erősebben érezhető már az az időminőség, ami bárhogyan is, de rávisz arra, hogy megerősítsük önbecsülésünket, életkedvünket, önbizalmunkat. Nagyobb szerepet kaphatnak most ugyan a külsőségek, a szépség vagy a testi élvezetek, de a tanítás lényege éppen az, hogy a valódi szépséget a belső tartalom adja. Ideje megkülönböztetni a csomagolást és a tartalmat, elfogadni érzelmi vonalon a kihívásokat, tanításokat, áldozatot hozni, ha kell. A szeretettel való elengedést tanuljuk, tapasztaljuk.


Zentai Anna


ui: ide most valahogy 3 darab kép is bekívánkozott, biztosan véletlen, hogy éppen akkor, amikor a Vénusz a Triangulum csillagkép alatt jár…