2015. június 11.

Június 11. csütörtök – Amazonok ideje
A Nap és a Mars erőt, energiát, vitalitást adó, fényes együttállása közeleg, a Bellatrix csillag alatt, amely Nimród első válla. Az innen kiinduló kéz tartja meg a fénymunkát jelképező íjat. A Nap világossága, a Mars bátorsága és fény felé törekvő, győzni akaró ereje, az amazonok fényes csillagával, a női harcost jelző Bellatrixszal egyesülve egész hétvégén érezhető. A Mars a mai napon, a Nap pénteken halad el a Bellatrix alatt, majd vasárnap áll együtt a két égitest.
A bennünk élő harcosnő éled fel, aki képes küzdeni a magasabb minőségekért. A Nap a tetterőt, az öntudatosságot, a Mars a lendületet adja mindehhez. Más olvasatban, a Nap jelöli a sugárzó, melengető szeretet adását, a Mars pedig a nyílt, őszinte viselkedést, a Bellatrix a felvállalást. 
Mindezekkel a kozmikus teremtő energiákkal dolgozva, már egy magasabb minőségbe emelhetjük fel sorsunkat és rezgéseinket.
A mai nap az áttörésekről, a lelki erőről szólhat. Ideje összeszedni akaratunkat, megerősíteni hitünket és folytatni az utat, amit választunk. Változásoknak is kedvez a nap, és annak is, hogy a lelki működésekre teljes egészében ráérzékelve, tágabb eszméket megismerve, felszabadítsuk lelkünket, érzéseinket. Családi karmák letétele szintén aktuális.
Kicsivel éjfél után a Merkúr bolygó haladási irányt vált – eddig a Napút mentén visszafelé haladt, ma kicsit megáll és aztán előrelendül. Nagyobb lesz a hangsúly a gyakorlati-hétköznapi eszmecseréken, információáramláson. A Bika felsőtestén történik mindez, így az elképzelések, gondolatok szavakba-anyagba öntése könnyebben mehet, beindulhat.
Érdemes érzékelni a Vénusz helyzetét is – a Rák csillagkép megnyíló ágánál haladva, szombaton éri el a Preasepe csillaghalmazt, ami az égi Jászol, a Fény születésének helye! Alig egy héttel azelőtt, hogy megtörténik a nyári napforduló, a Fény Győzelme, megszülethet a világosság a belső univerzumban, méghozzá a női minőség, az érzékek, a művészi élmények, a párkapcsolatokban való megélések által. Figyeljük, érzékeljük, mi születik meg, mi válik világossá most bennünk! Mi kel életre lelkünk jászolában? Fontos szerepet játszhat mindebben a család (akár a lélekcsalád), az az energetikai rendszer, ami égi védelem alatt áll – üzeni a Rák csillagképet körülölelő, halvány fénykör.


Zentai Anna
Kép: thesoulchemist.com