2015. június 27.-28.

Június 27. szombat – 28. vasárnap – Most, hogy a Vénusz egyre közeledik a Jupiterhez és egyesülésük már érezhető, ezzel egyben az Uránusszal való fényszögéhez is csatlakozik. Ez a fényszög ez esetben a trigon, vagyis a felemelkedés inspirációja, az energiákat fellobbantó, tüzes, fellelkesítő, ösztönző erő. A Jupiter és az Uránusz trigonja alapvetően a régi hitrendszerünk megreformálásáról, igazságok és működési elvek letisztázásáról szól. Itt a lehetőség, hogy mindent átlássunk, megértsünk, hiszen egyik oldalról a Jupiter a Szeretet Bölcsessége, a magasabb működési elvek megértése; a másikról pedig az Uránusz az egész rendszer átlátása és a felszabadító megértések jelölője. Mindehhez most a Vénusz csatlakozik, vagyis ezt a folyamatot most a nőiségben, a párkapcsolati működések letisztulásában és művészi képességek felszabadulásában élhetjük meg. Most van ideje, hogy – akár hirtelen, váratlan, újszerű élmények által – világossá váljon a múlt és ezzel a rálátással, tisztázással, kitágítsuk az eddigi tudati határainkat, meghaladjuk szellemi korlátainkat és befogadjuk az új, másfajta, de szabadságot adó nézeteket. Letisztíthatunk rosszul rögzült párkapcsolati mintákat, hiszen kiderülhet, hogy amit a külvilágtól (vagy szüleinktől) láttunk, illetve amit eddig hittünk, az téves volt és a valóság sokkal igazabb, szebb és jobb.
A Vénusz és az Uránusz trigonja hétfőn reggel egzakt, de a hétvégénket már jelentősen meghatározza. Ideje van most a frissítésnek, új és modern dolgokra lehetünk fogékonyak, felszabadíthatjuk érzékeinket, vágyainkat, de akár termékeny, létrehozó képességünket is. Bármi is derül ki mostanában, egy biztos: azért jön, hogy igazán letisztult, szabad Nővé és Férfivá tudjunk alakulni általa.
A Hold a hétvégén a Skorpió jegyében halad, ez kedvez a vizes tevékenységeknek, ugyanakkor a lelki stabilitás, a belső, láthatatlan erő felfedezése és a mögöttes működések megismerése aktuális. Szombaton még az Angyal csillagszárnyai suhognak felette, estére azonban a Mérleg csillagzat alá ér és vasárnap is itt halad, így ezen a napon már jobban érzékelhető a belső, lelki mérleg, amely a szeretet ereje szerint mérlegeli tetteinket. A Nap és a Mars mindeközben az Ikrek lábfejénél halad, így továbbra is az isteni minőségeknek megfelelő útra lépés fázisában vagyunk, a Merkúr pedig már a beavató Nimród csillagait járja, így sok fontos dolgot megérthetünk a kapcsolataink hétköznapi működéséről, de nem árt figyelni a gyermekekre is, akik beavató üzeneteket hoznak, illetve a szavainkra, amelyek a szeretet fegyverévé válhatnak, ha jól – és őszintén – játszunk velük.
Zentai Anna