2015. június 25.-26.

Június 25. csütörtök – 26. péntek – Eseménydúsnak látszik a csütörtök, sok, rövid távon gyógyuló élménnyel. Változásoknak, új kezdeteknek is kedvez, még ha ennek érdekében meg is kell erőltetni önmagunkat (vagyis csak úgy). A Hold a Szűz csillagkép jövőbe lépő részénél járva, a jövő érdekében történő rendrakásnak, külső-belső munkáknak mutatja idejét. A Nap lassan elhagyja a Nimród csillagképet és már az Ikrek Tejútra lépő lábánál, lábfejénél jár. Itt az idő, hogy egy magasabb minőségű útra lépjünk, amely kiemel a körforgásból.
Pénteken a Hold az Angyal csillagai alatt jár, így ezen a napon még tisztábban érzékelhető az angyalok jelenléte, aktívabb a velük való kommunikációs kapcsolat. A lélek szintjén egy igazán tiszta, magas minőségű belső rend igénye jelenhet meg. Az esti órákban erős ösztönzést kaphatunk arra, hogy kitörjünk a régi keretek közül, magunkra találjunk, vagy még több energiát vigyünk családi kapcsolatainkba.
A Vénusz és a Jupiter együttállása már erősen érezhető, habár csak július elsején lesz egzakt, de már összefonódnak az energiáik, az Oroszlán csillagzat feje alatt. Gyarapodás, harmónia, kiegyenlítődés, élvezetes, kellemes, biztonságot adó érzések, élmények kapcsolódhatnak hozzá. A Vénusz által átélhetjük az ősbizalom állapotát és a szerelmet. A Jupiter pedig hozhat tanításokat, érzékeltetheti az igazságokat, igaz, valós kapcsolódásokat (amelyek nem mindig egyeznek a földi akarattal és az írott szabályokkal, ám annál inkább érzékelhetők és valósak). E két bolygó egyesülése kiterjeszti a harmónia és a jó ízlés vágyát, segít rálátni a párkapcsolati működésekre, de megjeleníti a papnői minőséget is. Kitűnő időszak ez érzelmi kapcsolatok törvényesítésére, eljegyzésre vagy házasságra. Hátterében az Oroszlán lehajló feje rálátást, tisztánlátás idejét mutatja és azt, hogy a múltba való visszatekintés is jelen van ezekben a megéléseinkben. A szeretet bölcsességével kezelhetjük kapcsolatainkat, tudást merítve akár előző életekből, vagy ősi tanításokból, esetleg jelen életünk múltjából. 
Van úgy, hogy a tanítások nem szenvedés és fájdalom által jönnek. Lehet, hogy olyan hétköznapi csodákat élünk meg, ami rámutat arra, mit is tanulhatunk a múltból-jelenből és megérthetjük, miért volt jó, ami megtörtént.

Zentai Anna
Kép: Christian Schloe