2015. július 11.-12.-13.

Július 11. – 12. – 13. – Szombattól hétfőig

 

A Nap, a Merkúr és a Mars a Rák zodiákus jegyében, az Ikrek csillagkép alatt jár. A polaritások, a különbözőségek megtapasztalásának idejét éljük, aminek egyik lényege a különböző minőségek együttműködésének megtanulása. Éppen szembe kerül már a Nyilas csillagai alatt járó Plútó is, így ez a tapasztalás az égi tudással és tanításokkal tud kiegészülni. Hogyan is élhetünk testvériségben, hogyan is tudnánk együttműködni a sokféleségben, ha nem tudunk arról, hogy mindannyian isteni eredetűek vagyunk, egy forrásból jövünk és egy cél felé tartunk? Az utak, a küldetések sokfélesége adja csupán a különbségeket.

Szombaton a Nap elhalad az Ikrek két fényes csillaga alatt – először a Wasat csillagot érinti, ami a Napúton ragyog, így ideje meg is cselekedni, a hétköznapok valóságába is lehozni az ikreki minőséget, a testvéri szeretetet. 19-20 óra táján a Nap már az Ikrek szíve alatt halad el – a két oldal szeretetben való összekapcsolódása most aktiválódik!

Hétfőn a Nap már Castor csillagát érinti, vagyis a halandó, múlandó oldal kap nagyobb szerepet. Ugyanekkor a Merkúr együttáll az Ikrek sarkával, így ideje jön, hogy egyértelműen kimondjuk, ami a szívünkben van.

A Hold haladása a hétvégén termékeny, alkotó időszakot mutat. Szombaton a Kos csillagképből a Bikába lép, majd éjféltájban a Fiastyúk csillaghalmaz alatt halad el, így a szombatról vasárnapra virradó éjszaka rendkívül termékeny erőkkel áraszt el. Vasárnap kora este már a Bika szeménél jár a Hold, így az előretekintés idejét éljük – megláthatjuk, hogyan érdemes működnünk életünkben, kapcsolatainkban, az isteni minőségeknek megfelelően. Hétfőn Nimród csillagai alá ér a Hold – ideje a fénymunkáknak, rossz szokások tudatos elhagyásának.

A Vénusz a hétvégén óriási erővel lát el, hiszen vasárnapra virradó éjjelen halad el az Adhafera csillag alatt, amely az Oroszlán sörényét jelképezi, földi megjelenésben a haj és hajtincs tartozik hozzá. Az Oroszlán ereje a sörényében rejlik, így a női minőség ereje érzékelhető ekkor. A hosszú, lobogó, szabadon engedett haj jelképezi nem csak a libidót, hanem azt, hogy természetes ösztöneinket (itt főként a női ösztönöket) szabadon, bátran, őszintén megéljük. Nem húznak le kötések és elvárások, nincs elfojtás – a szeretet tisztán, szabadon, feltétlenül áramolhat.

Ha mindezek mellett kicsi feszültséget is tapasztalunk, akkor segít a belső tisztító munka: még mélyebbre és még mélyebbre ásni önmagunkban, kipucolni az eddig mélyre temetett dolgokat és szabadon engedni érzéseinket – akár a fájdalmakat is, hiszen így oldódnak fel.

A hétvégén a cselekvő karmatisztítás ideje is van, ez vonatkozhat bármire, ami már teherként, kifutott ügyként a helyet foglalta életünkben vagy tudatunkban. Ideje van a megvilágosodásnak, a tudatunk tágításának, új, szabadabb, tágabb eszmék befogadásának. Hétfőre virradó álmaink erről is üzennek, felszabadító erőkkel látnak el bennünket.

Közeledik még egy, a megszentelés energiáját elhozó időminőség is, amelynek kedd lesz a csúcspontja, de már a hétvégén is érezzük ezt. Eddigi alkotásainkra, teremtéseinkre, főként érzelmi kapcsolatokra adják áldásukat az égiek. Minél inkább él bennünk az egészséges önértékelés, minél inkább merünk kilépni a komfortzónánkból, biztosnak lenni érzéseinkben és bízni az égi rendeltetésben – annál sikeresebben élhetjük meg ezt a pár napot. A jövő szempontjából is eldől, mi igaz, mi helyes.

 

Zentai Anna