2015. január 05.

Január 05. hétfő – Ma kora reggel (05:54-kor) teljesedik ki a telihold és a mai álmainkat egyébként is érdekes lesz figyelni, elemezgetni. A Nap a Bak jegyében, Nyilas csillagkép alatt, a Hold a Rák jegyében, Ikrek csillagzat alatt jár.
Érdemes most azon elgondolkodni, honnan is indultak, eredtek a dolgok, hol tartunk most és mik a kitűzött, várt, vágyott célok? Mit szeretnénk elérni, hova szeretnénk eljutni? Sose felejtsük el szem előtt tartani, hogy kik is vagyunk, mi esik igazán jól a lelkünknek, miben érezzük otthon magunkat! Az ösztönös megérzéseket és a gyakorlati tetteket érdemes összehangolni. Ez a nap alkalmat nyújt arra, hogy akár a gyakorlatban, akár belső világunkban, gondolkodásban vagy magatartásban, egy olyan útra lépjünk, amely még inkább élhető, méltó hozzánk.
A Merkúr (értelem, kommunikáció bolygója) az éjszaka folyamán a Vízöntő jegyébe lépett, így mától a szellem korlátlan, szabad áramlása élhető meg, könnyebben, gyorsabban fogjuk fel és látjuk át a helyzeteket, kapjuk a megoldó gondolatokat, ötleteket. Megkezdődnek a tisztázó beszélgetések és rájövünk arra, milyen, számunkra már terhes gondolatokat, eszméket tudunk végre kipucolni magunkból – mindez a felszabadulás, a tiszta létezés örömét hozza el. Most nincs helye félrebeszélésnek, csak a tiszta információk áramlásának!
Ha életünk legcsodásabb festményét kívánjuk, akkor nem festményt kell várni a sorstól. Ahhoz, hogy valami “bejöjjön”, nem elég az égiektől kapott lehetőség és teremtő erő – élni is kell vele, nekünk, magunknak működtetni azt. Tudhatjuk azt, hogy mikor van ideje festeni, de hiába adnak az égiek ecsetet és színeket a kezünkbe, ha nem kezdünk bele a nagy műbe, csak maszatolunk és várunk. 


Zentai Anna