2015. január 28. – 31.

Január 28. – 29. – 30. – 31. – Szerdától Szombatig


Nagyon különleges, erős folyamatban vagyunk benn, így most kicsit előre vetítve nézem, mit üzennek az égiek a hónap utolsó napjaiban. A januárból februárba való fordulás ideje mindenképpen fontos folyamatok tetőzését, február eleje már a lecsengést, az utóbb érkező hullám csitulását hozhatja.
A Hold az elkövetkezendő napokban a Bika és Nimród csillagképek alatt vándorol, szombaton már a Tejúton, beavatásokat hoz a léleknek. Ebben a pár napban tehát az önfelfényesítés az út! Lélekben csütörtök estétől jelenik meg az önlegyőzés ideje, a fény visszahelyezésének lehetősége életünkbe, most tudunk újra működővé, termékennyé, fénylővé tenni dolgokat, állapotokat.
SZERDÁN reggel érdemes álmainkon és aktuális helyzetünk megoldásán elmerengni, mert megoldó ötletek, letisztuló gondolatok, meglátások érkeznek. Ha úgy érezzük, ki kell mondani, vagy írni magunkból valamit, ezt érdemes most megtenni. Eddigi beszélgetésekből és még jelen lévő, visszatérő vágyainkból vonhatunk le következtetéseket. A Hold a Bika csillagképbe lép ma és termékeny érzelemvilágot, lelkiséget mutat. Biztonságérzetünket erősíthetjük, ha azzal foglalkozunk, amiben igazán termékenyek vagyunk (ez hoz anyagi gyarapodást is). A Hold most halad el a Fiastyúk csillaghalmaz alatt, így az esti órák minden téren igen termékenyek.
CSÜTÖRTÖKÖN sűrűsödnek az események. A lélek számára próbatétel lehet ez a nap, ideje leszámolni az árnyakkal, függésekkel, a mélyről felszínre jövő fájdalmaktól megtisztulni. Beszélgetések jól alakulhatnak. Még jelen vannak a lelki kettősségek, érdemes meghallgatni, átérezni mindkét oldalt, ez pedig tettekre, szabadulásra késztet. Ma érezhetjük, mi az, ami felé érdemes törekedni, ahogyan érdemes működtetni kapcsolatainkat. Kicsit beleláthatunk a jövőbe is.
A Szaturnusz bolygó ma áll együtt a Skorpió csillagkép Graffias csillagával, ami az Ollók nevet kapta. Most van ideje annak, hogy ami nem életképes, azt levágjuk, lezárjuk, magunk mögött hagyjuk! A Szaturnusz érzékelteti, mi is az, ami igazán fontos és értékes, de általa erősödhetünk meg önértékelésünkben is! Az önértékelés, az érettebbé válás most kiemelt jelentőségű! Olyan dolgok történhetnek velünk, amik által rádöbbenhetünk, mennyire értékesek vagyunk ön-MAGunknak! Annak érdekében, hogy ez a fizikai síkon is megjelenjen, most hagyhatjuk el azokat a minőségeket, amelyeket eddig működtetve mindez nem tudott létrejönni.
PÉNTEKEN tetőződik több égi aspektus. Ideje jön annak, hogy mindent átlátva, tisztán látva, megértve lépjünk tovább. Megtörténhetnek a tisztázó beszélgetések, melyek hátterében a tapasztalatok, a felvállalás és az alázat állnak. Itt éri el csúcspontját az az érzelmi-párkapcsolati folyamat, amely az életképtelen minőségek elhagyásáról, a női-érzelmi önértékelés erősödéséről, az igazán értékes, sorsszerű kapcsolatok stabilizálásáról szól. (Hangolódásként: a Vénusz /nőiség, érzelem, testiség, párkapcsolat, harmónia/ a Vízöntő közepén jár, ahol egyszerre van jelen a múlt terheitől való tisztulás és a jövő érdekében történő szabadulás, mindez a jelen pillanatában, tudatosan megcselekedve. A Szaturnusszal nyit kaput, aki felett a Skorpió ollója és a gyógyító Kígyótartó keze látszik, melyben a Kígyó Fejét tartja /magasabb szellemiség, szellemi erők kézben tartása, irányítása/.) A világos, tiszta gondolatokról a Nap és a Merkúr együttállása gondoskodik.
SZOMBATON már felemelő, érzelmeket lobogtató energiák működnek. Vasárnap lesz egzakt a Vénusz és a Neptunusz együttállása (szerelem és lélek-mélység, feloldódás), a Tejúton járó, beavató élményeket is elhozó Hold így nem csak az intuitív kapukat nyitja meg, de a szíveket is lángra gyújtja. E napon a Rák jegyébe lépő Hold már a belső otthon kialakítását, a lelki hazatérést, a család, a gyökerek fontosságát üzeni. Az álmainkat jól figyeljük e napokban, szimbólumokban tárják elénk, mi is zajlik lélek-szinten bennünk, rálátást adnak a jelenre és felkészítenek az eljövendőre!


Zentai Anna