2015. január 24.-25.

Január 24. szombat – 25. vasárnap – A fényt adó, világosságot sugárzó Nap szombaton áll együtt a Bak csillagkép legfényesebb, dupla csillagával (Algedi Prima és Secunda). Ez a Bak feje, ami az Istenek Útjára, a Tejútra néz! A Bak múltja a a fény és a tudás lehozatala (Nyilas), így a Baknál már a Fény őrzése, a tudás használata, a gyakorlatban szerzett tapasztalatok általi bölcsesség jelenik meg. Amit eddig megtanultunk, megértettünk, azt most hasznosíthatjuk az életünk alakításában. A hétköznapok során megélt tapasztalásokból egyre világosabbá válik, mi is a sorsunk, ennek tudatában már dönthetünk a sorsunk felvállalásáról. Hogy tudásunk mennyire életképes, az itt és most dől el. Vajon működik a gyakorlatban? Olyan dolgot teremthetünk vele, ami valóban a szeretetre épül, a szeretetből táplálkozik? Most van ideje eltöprengeni azon, hogyan tudunk igazán életképes, a szeretet által működő dolgokat teremteni. Világosan láthatjuk a magasabb minőségeket. Azt, hogyan is lehet az egyszerű kis földi életünkben isteni minőségben működni. Megjelenhet a múltra való figyelem, a magas célokra való koncentrálás.
A Hold a Halak jegyében a lelki összegzés és változás idejét mutatja, de már szombaton délután a Kosba ér, így új lendületet ad egy új sorskör, új minőség kezdéséhez. Ennek hátterében a visszaúszó hal csillagai ragyognak, így egyrészt az újtól visszatartó minőségek levágásának, másrészt a múltból hozott képességek és vágyak működtetésének ideje van.
A hit megerősítése most rendkívül fontos! Minden téren segítő erőként van jelen, ha hiszünk mindabban a jóban, amire igazán vágyunk. Az út már elő van készítve – puszta félelemből elakadni rajt felesleges.
Vasárnap kicsivel nagyobb áttörést vihetünk végig belső világunkban, ideje ismét minőségében változtatni dolgokon. Egyszerre érzékelhetjük az összes létsík működését és dinamikusan leválaszthatjuk magunkról mindazt, ami már idejétmúlt, szabadon engedhetjük az érzelmeket és a lelki erőt.


Zentai Anna