2015. január 12.

Január 12. hétfő

 Csodálatos elmélyülés és belső elindulás ideje a mai nap. Amellett, hogy a szellemi erővel való emelkedést jelképező Mars a lélek mélységeit jelölő Halak zodiákus jegyébe érkezik (11:21-kor), a délutáni órákban a két fő világító, a Nap és a Hold is ráerősít a magunkba mélyülés idejére. Naplementekor a felső, látható szinteket megvilágító Nap alászáll, ugyanekkor az égbolt legmélyén járó Hold felemelkedik (Hold-felszálló Holdcsomópont együttállás, 16 és 17 óra között). A mai napon tehát ideje alászállnunk önnön belső mélységeinkbe, ösztönvilágunkba, elindulni a belső úton, a láthatatlan működések megismerése, az érzékelés felé. Lelkünkben megélt erősebb élmények hatására feleszmélhetünk, fontos meglátásokra juthatunk, de érzelmi válaszútra is kerülhetünk, ahol a szabad akaratunkból meghozott, önálló döntés szerint, bármely úton folytathatjuk életünket. E döntés lehet most kifejezetten párkapcsolati, érzelmi töltetű, szólhat arról, hogyan helyezzük egyensúlyba az életünket.
A reggeli-délelőtti órák lelkesedést, örömöket, erős késztetést is hozhatnak, melyek lényege a tisztázódás. A Hold a Mérleg jegyében, a Szűz csillagkép közepén jár, így a múlt és jövő rendezése, a továbblépés egyaránt fontos. A Merkúr és a Vénusz együttállása a Bak csillagkép lábánál a térdhajlítást, a sorsunk iránti alázatot üzeni! Minderre most nyitottak vagyunk, könnyen hajlunk és lépünk, szinte emelnek, sodornak az égiek oda, ahol számunkra a legjobb. Érzelmi működések alaposan letisztulhatnak bennünk, ez által máris szabadabbnak és nyugodtabbnak érezhetjük magunkat. A beszélgetések, az új eszmék megismerése is ezt az üzenetet hozzák. A délutáni órák már komolyabb átalakításra alkalmasak, de itt is a szabad, tiszta létezés az inspiráció.
A Mars – férfias erő, férfi minőség, bátorság, szeretet nyílt kimutatása, fény felé törekvés, akaraterő bolygója – a Vízöntőt elhagyva a Halak jegyébe lép. Ez az energikusság most a lélek mélyére hatolva, a kezdet és vég találkozásának élményét hozza el. Ideje jön egy mély, belső korszakváltásnak, új idők előkészítésének, amely ugyan lezárással kezdődik, de új elindulás ízét idézi. Az akarat, a törekvés most az Unio Mystica, az egységben való feloldódás élményének megélésére irányul – érezzétek a lelketekben, megéléseitekben! A mostantól meginduló lezáródások kulcsa az, hogy szembenézünk a legmélyebb titkokkal és mélyre temetett sérülésekkel, melyeket tiszta erővel ki tudunk dolgozni, fel tudunk oldani magunkban és a múlt megértése segíti ezt a folyamatot. Magunkba, múltunkba és befelé tekintve, de a boldogabb jövőért tisztítva oldhatók meg helyzetek és szabadítható fel a teremtő-növelő Erő!


Zentai Anna