2015. január 03. – 04.

Január 03. szombat – 04. vasárnap

 Könnyebben megy ezekben a napokban legyűrni torkunkon a keserű orvosságot, amiről viszont pontosan tudjuk, hogy gyógyító hatással van. Az ihlet is hamar jön, bármire hangolódunk, ha írásról vagy művészetekről van szó.
Szombaton érezhetjük legerőteljesebben, hogy minden erőnk, képességünk, akaratunk megvan egy olyan változáshoz, amely már régóta érett és csak döntésünkre várt. Átalakító, megújító erők áramlanak, ez vonatkozik az egészségre is.
15:50-kor a Vénusz a lassú, megfontolt Bakból a szabadság fuvallatát (olykor viharát) megjelenítő Vízöntő jegybe lép. A nőiesség, a szépérzék, a termékeny erők és az érzelmek innentől kezdve felszabadulnak. Ha az utóbbi időben már kikristályosodott bennünk, a tapasztaltak alapján, hogy mitől érdemes szabadulnunk, milyen korlátlan lehetőségeink vannak, akkor ideje e korlátok nem létezését most tudatosítani. A Vízöntő amúgy is nyitott, minden újra fogékony, önzetlen jegyében a Vénusz az adás és emberségesség motivációját oltja a lelkekbe. Párkapcsolatokat tekintve ideje jön annak, hogy az eddig élt minták megtisztuljanak, régi érzelmi sérüléseket, terhelő súlyokat letegyünk, letisztítsunk magunkról. Minden, ami a nőiességet, a női minőséget érte, lelki szinteken tisztulni kezd. Az érzések szabad áramlásának jön ideje. 
Kicsivel éjfél után áll együtt a Nap és a Plútó (cselekvő, aktív átalakítás, sorsemelő erő).
A vasárnap az érzelmeké, az érzéseké. Kapcsolatok stabilizálódhatnak, vagy rájöhetünk arra, hogyan javítsunk helyzetünkön, érzelmi életünkön, segítő erőket is kapva ehhez. Összeállhat a kép az érzelmi működésekről, felismerhetjük, mitől is jó most szabadulnunk, hogyan tudjuk még teljesebben megélni a testiséget, az érzelmek kifejezését, az „együtt” élményét.
A Nap a hétvégén az égi fényhozó-tanító, a Nyilas csillagkép közepén vándorol, a lóháton ülő alakon, vagyis most igazán nyeregben érezhetjük magunkat. A Merkúr most hagyja el a Nyilast, a Vénusszal együtt a Sas alatt járnak. A Mars a Sadalsuud csillaggal áll együtt a Vízöntőben, amelyet a régiek a szerencsék szerencséjének csillagaként említenek. Bármi is történjék, az égi gondviselés mindig, mindenkor érzékelhető!


Zentai Anna