2015. február 23.

Február 23. hétfő – A Hold immár a földies, testi örömöket igénylő-kedvelő Bika jegyében halad. Ma a biztonság kialakítása jelenik meg, lelki-érzelmi szinteken és ide tartozik a lelki stabilitás tudatosítása is. Érdemes most arra figyelmet fordítanunk, amiben igazán termékenyek vagyunk és ezeknek a dolgoknak energiát adni, ebből alakul ki a biztonság is.
A Vénusz és a Mars, már a Kos jegyébe ért, amely fázis arról is szól, hogy már szét tudjuk választani a fényt a sötéttől, az életünket építő minőségeket a rombolótól. Érzékelhető ez párkapcsolati, érzelmi szinten és a hívatásban is. A Koshoz tartozik az áldozat minősége is, amit érdemes felismerni: ha azt vesszük észre, hogy egy magasabb minőségbe való fellépésért áldozatot kell hoznunk, akkor nem a panaszkodás és szájlehúzás által érünk el jobb eredményeket, hanem a tudatosítás, az elfogadás és az önként vállalt áldozat által (ami persze csak egy időszakra szól és épp ebből az áldozatból születik meg ezt követően az eredmény, amire várunk). A Kos útja kettős: létezik a belső és a külső marsikus út és magunk döntjük el, melyiket választjuk. A külső út az, amikor az adott esetben felmerülő, energikus állapotot kiváltó történések és megélések miatt kívül, másokkal kezdünk el küzdeni, indulatoskodni, versengeni, harcolni, erősködni. A belső út pedig az, amikor – és ehhez szükségeltetik a megértés, a működések magasabb szintű átlátása – nem kívül, hanem belül, önmagunkkal küzdünk meg, saját magunkat győzzük le, hogy az ösztönből jövő minőségekkel ne ártsunk sem önmagunknak, sem másoknak. Ugye, tudjátok, melyik út végén várja a harcost a megérdemelt trófea?
A mai napon egyszerre (minimum) kétféle energiaáramlást élhetünk meg erősebben: az egyik, amikor álmaink, vágyaink, elképzeléseink és belső önismereti utunk támogató, segítő fuvallatot kapnak, amikor letisztul bennünk, hogyan és merre tovább, mi ad biztonságot, mi jelent egységet. A másik, amikor oda kell állnunk (na jó, nem kell, de érdemes) a kihívások elé és habár nem könnyen, de létrehozhatunk valami kézzel foghatót. Amikor ráláthatunk valódi sorsfeladatainkra, elengedhetjük, ami már életképtelen, erőt véve önmagunkon meghaladhatjuk eddigi gátainkat és nagy önfegyelemmel lépkedhetünk a helyes úton. A mai nap alkalmas arra is, hogy ha fontos tisztázó beszélgetésünk van, ami nem feltétlenül meghittségről, hanem bátor őszinteségről szól, akkor ezt megtegyük. A tisztázás és az elengedés, az áldozat és a felvállalás mind jelen van ezen a hétfőn.


Zentai Anna 
Mindig, így most is, köszönöm az inspirációt, az egyre nagyobb teret bevilágító meglátásokat, egyetlen kedvesemnek.