2015. február 28. – március 01.

Február 28. szombat – Március 01. vasárnap – A jövőt előkészítő belső változások útján lépkedve, ezen a hétvégén a különbözőségek mögötti egység, az összefogás, az együttműködés leckéjének elsajátítása van soron.
A Nap a Vízöntő csillagképben, a jövőt tisztító hullámok alatt jár, így a tetterő, a rálátás, a cselekvés most a jövőre irányul, egyre jobban le-lepucolva magunkról mindazt, ami nem vagyunk. Tisztul a napságunk, az életerőnk, az életünket, sorsunkat irányító képességünk. Ezt a munkánkat segíti a Nap alatt ragyogó Szobrász csillagzat is, fent pedig a Pegazus száll és gondoskodik arról, hogy megkapjuk a kellő eszközöket, sugallatokat, szikrákat, a szebb, önállóbb, magabiztosabb, tudatosabb, méltóbb élethez.
A Hold a hétvégén a vizes Rák jegyében jár. A Rák minőséggel kapcsolatba kerülő ember számára megnyílik a titkok, a lélek kutatásának világa, mégpedig olyan formában, hogy a válaszokat a jelen állapot eredőjénél, gyökerénél találja meg. A múltba visszanézve, a múltat kutatva, megtalálhatjuk a megoldásokat. A Hold mögött az Ikrek csillagkép ragyog. A két, egymásba kapaszkodó testvér érzékelteti most velünk, hogy mindennek két oldala van, ám ez a kettő lényegében egy egész. Szombaton adott a lehetőség, hogy magasabb életminőségbe lépjünk (akár gondolati szinten, magasabb eszmék felé forduljunk), vasárnap pedig már a különbségek, polaritások megértése van jelen. A múlandót és a halhatatlan, vagy időtálló értékeket, eszméket, dolgokat tudjuk most megkülönböztetni és ez alapján hozhatunk döntéseket (a döntés itt is azt a megvilágosodott tudatállapotot jelenti, amikor már tisztán látjuk, mi a helyes út, minek van ideje, vagy merre érdemes lépni).
A Merkúr a Vízöntő jegyében a tiszta információk szállítását biztosítja, ez pedig nem tűr mellébeszélést, most az őszinteségen van, a szokásosnál is nagyobb hangsúly. Vasárnap már ő lesz a főszereplő és eláraszt ötletekkel, sugallatokkal, felismerésekkel. E napon lép a Delfin csillagképbe, így a gyermeki minőség ismét nagyon fontossá válik! Akár önmagunkban találjuk meg és engedjük működésbe lépni a belső gyermeket, akár kívül találkozunk a gyermekekkel, most olyan erőt meríthetünk ebből a minőségből, ami tiszta, frissítő, épp megfelel az új kezdetekhez.


Zentai Anna