2015. december 24.-25.-26.

December 24. csütörtök – 25. péntek – 26. szombat 

24-én csütörtökön a Vénusz és a Jupiter kapcsolata és sok más jelölés által is, most könnyen megélhetjük a békét, a harmóniát, kiélvezhetjük az ételek ízeit. Bár sok tanulást is rejthet magában ez az időszak, de ha ezeket elfogadjuk, az építően hat ránk és az ünnep napjaira is. Akinek nincsenek elvárásai, az könnyen hangolódik az ünnepre. Ma sikerrel válhatunk meg a múlt dolgaitól, beleértve a rossz szokásokat is.
A Nap most ér a Nyilas csillagkép íja alá, így erőteljes kezdete ez annak, hogy az égiekkel, a magasabb világokkal kapcsolatunk alakuljon ki. A Merkúr már leérkezik a Nyilas tudást kiárasztó részénél, így szellemi-kommunikációs szinteken már a kiáradás ideje van.
A Hold Nimród csillagai alatt jár, így a Nap és a Hold által egyszerre van érintve a magyarság két íjász csillagzata. Belső fénymunkáinkban a lehúzó ösztönerőink levadászása, a felsőbb kapcsolatfelvétel és a Fény visszahelyezése van jelen.

25-én pénteken a bak Nap és a rák Hold egymással éppen szembenáll, vagyis eljött a telihold ideje. Csillagképileg, az égbolton az látható, hogy a Nap a Nyilas csillagzat elején, annak íjánál, illetve a Kígyó Farka csillagzat alatt jár, a Hold pedig Nimród elengedő kezét éppen elhagyva, az Ikrek csillagzat lábánál halad. A Nap fényének világánál teljesebben láthatunk rá a lelkünk működésére (főleg déltájban), ösztönerőink megfelelő irányítására van meg a lehetőségünk. A Hold által ugyanakkor a továbblépés, a magasabb szintre lépés, vagy az útválasztás van jelen. Lelkünkben érezhető a kétféle minőség, a különböző lehetőségekre nyíló, két út. A titok csak annyi: mindkettő hazavezet, csak az egyik kilépés a tapasztalásból, a másik a tapasztalati út végigjárása. A lelkek is jönnek-mennek ilyenkor: az Ikrek Napkapuján keresztül lépnek be a földi életbe, vagy ki abból, egy magasabb szintre. A másik oldalon is, a Tejút csillagösvénye vezet át egyik dimenzióból a másikba.
A péntek ezen kívül mély lelki inspirációkat, kellemes, meghitt megéléseket, életünk nagy igazságainak megértését, vagy megvitatását is elhozhatja.

26-án szombaton a Hold már a Rák csillagképben jár – a belső szentély megtalálásának van ideje, ami már pénteken elkezdődik. A Hold ezen a napon nagy háromszöggé egészíti ki az Uránusz-Plútó fénykapuját, így ma várhatóak nagyobb áttörések egyéni fejlődésünkben, illetve a karmaoldás-tisztulás-átalakulás újabb fázisához érkeztünk. Mindez most négyszöggé egészül ki a fekete hold Lilith által, így a tiszta női minőség érzékelése, jelenléte is itt van, ennek hátterében a múltban eddig működtetett minőségektől való ellépés, a fénymunkák ideje látható. Most abban, ahogyan párkapcsolatainkat kezeljük, nagyot tudunk fejlődni – figyeljünk erre jól, mert ezek a lehetőségek éppen azokban a megéléseinkben rejlenek, amiket nehézségnek, próbának, kihívásnak élünk meg! Épp ezek adják a szintlépés lehetőségét – ha nem térünk ki előlük! Most ismét érdemes nyitottnak lenni az eddigi eszméinknél különösebb, szokatlanabb, másabb gondolatokra.
Annál is inkább, mert ezeket a most direktbe forduló Uránusz jelképezi. Szombaton az Uránusz (karmatisztítás, szellemi tágulás, rendszerben gondolkodás, bevillanó ötletek bolygója) látszólag megáll az égen és eddigi hátráló mozgása helyett előre kezd haladni a karma körén. A tisztulás-tisztítás-oldás egy fontos fázisába érkeztünk! Mögötte a Halak csillagkép visszaúszó halának fonala épp a karmikus kötések elvágásáról, vagy múltból hozott képességeink felbukkanásáról, illetve a régről eredő, még megvalósítatlan vágyaink visszatéréséről szól! Ideje elvágni, ami már csak lehúz, feloldani, ami már nem visz előre, ideje van a felszabadító megértéseknek, tágabb látókörnek és megkönnyebbülésnek. Az Uránus hátterében ott a Cet theta csillaga (visszavonulás, három nap alatti megerősödés.megújulás, theta munka), valamint az Eridanus folyó, a Kemence és az Ingaóra csillagképek is (önmagunkból az alacsonyabb rezgéseket kiégetni, mindkét világban – kint és bent – egyszerre jelen lenni).

ZenTaiAnna