2015. augusztus 24.-31.

Augusztus 24. hétfő – 31. hétfő

 A Nap a Szűz zodiákus jegyébe érkezett. A Szűz kulcsszava a rend és a munka. Ám ez a rend minden értelemben, kívül és belül is érvényes, és a munka fogalma is, itt magában foglalja a karmikus, emberi munkáinkat és a hétköznapi rutint egyaránt. A Szűz a magasabb elvek szolgálatában teljesedik ki, jól érzi magát a hétköznapok világában. Szűz Nap idején világosan ráláthatunk arra, hol és mit érdemes rendberaknunk, akár a kapcsolatainkban, magunkban, vagy magunk körül.
Ezen a héten a Nap az Oroszlán testének csillagai alatt halad. A hét első felében még erősen érezhető a Regulus csillaggal való együttállása, a szeretet ereje. Ezzel töltekezve folytathatjuk utunkat, amelyen most az önirányítás, sorsunk irányításának kézhez vétele jelentős szerepet kap. Szerdán éjféltájban a Nap és a Jupiter együttállása beteljesedik, így ekkor tetőződik az igazságok világos meglátása, a szeretet bölcsességének élése, a megbocsátás ereje, a múltból való tanulás és az Istenhez közelítés élménye. Szombaton este (20:36) telihold van, amely most a teremtésre és az élet napos oldalának megélésére is tanít. A Nap és a Jupiter ekkor szembenáll a Hold és a Neptunusz együttállásával, így egyik oldalon a cselekvés és a szellemi erő, másikon a lelki-érzelmi és érzékfeletti oldal tartja fenn az egyensúlyt. Hol az egyik, hol a másik állapot dominál, nekünk pedig csal annyi a dolgunk, hogy megtanuljunk jelen lenni annak, ami van! Sors-uralás és tisztulás egyszerre kerül előtérbe a karmikus úton.
A Merkúr, az információk áramlásáért, kommunikációért felelős bolygó és a gyermekség jelölője, a Szűz csillagképben halad és a múlttól való elrugaszkodást segíti e héten. Kedden az Alaraph csillaggal áll együtt (Szűz lábfeje, ellépés, elindulás), hétfőn pedig a Zaniah csillaggal (Szűz térde). Szerdán a Szaturnusszal való együttállása segíti az elengedést, a leválást, a lépés idejét mutatja, amelyet most egyértelmű, határozott, célokra irányuló beszélgetésben is tisztázhatunk. Csütörtöktől már a Mérleg jegyében halad a Merkúr, ahol a finom, művészi energiák uralják az értelmet. Előtérbe kerülnek a kommunikáció terén a párkapcsolati működések, ezek megértése és a békülő beszélgetések, illetve a szellemi egyensúly.
A Mars a Rák csillagkép végén még az elengedést segíti, különösen vasárnap, amikor együttáll a Rák ollójával, így a leválás, az elengedés, az önállósodás folyamata a héten még nagy erőkkel zajlik.
A Vénusz és a Mars az Oroszlán csillagkép alatt egyesül majd, most még egyre közelít egymáshoz – az érzéki és nőies Vénusz visszahátrál, hogy szeptember elsején egyesüljön az erős, férfias, szenvedélyes Marssal. Mindez az Oroszlán lehajló feje alatt a férfi-női kapcsolatainkban, a rálátás idejét mutatja. Tanulás és bölcsülés, a múlt megértése, az ösztönök uralása és a kreatív erő fokozódik.

Zentai Anna
Kép: Byron Coons