2015. április 25.-26.

Április 25. szombat – 26. vasárnap

 A Hold szombaton a szenzitív Rákból az Oroszlán tüzes jegyébe lép, így a hétvégén egyre inkább kifelé fordulhatunk, meg tudunk nyílni az élet örömeinek, napos oldalának. Lelki szinten a belső világunk uralása fontos – a Hold mögött a Rák csillagkép ragyog e hétvégén, így újfent tanuljuk és tapasztaljuk, hogy nem az elvárásoknak, hanem saját szívünk követelésének érdemes megfelelni, saját boldogságunkat és nem mások véleményét illő követni.
Vasárnap tetőzik pár érzelmi folyamat, aminek most igazán hálásak lehetünk. Délután a Hold és a Jupiter együttállása az érzések, a lélek, az empatikusság kiterjedését üzeni. A szeretet sugárzása lételem a léleknek (mint mindig). A hétvége különlegessége, hogy a Vénusz vasárnap áll együtt a Nimród csillagkép (Orion) első lábával, amellyel az égi vadász az Eridanusra, azaz a misztikus folyóba lép. Ez az időminőség a belső elindulás, a nem látható, de annál valóságosabb, érzékelhető világ felé való fordulás ideje. Aki eddig kevésbé nézett magába, csak kifelé és másokra hárított, annak számára különösen kecsegtető lehetőség az önismereti útra. Elkezdhetünk ráébredni, mennyire belőlünk indul minden és ami kívül megjelenik, annak minden gyökere bennünk van, ezért teljesen felesleges bármilyen nyűgünkért másokat hibáztatni. Aki nyitott, az mostantól még erősebben érzékelhet. Új utakra való lépésről, a belső tartalmak felfedezéséről szól ez az időszak. 
A Vénusz és az Uránusz kapcsolata által pedig most sikerülhet felismerni és megérteni, hogyan is működnek valójában emberi kapcsolataink, teremtő erőink – így sok fájdalomtól kímélhetjük meg magunkat, rájöhetünk mi segít igazán előre és magunkhoz engedhetünk, talán szokatlan, de üdvös nézőpontokat és magatartásformákat. Ettől aztán megkönnyebbülünk, az érzékek és vágyak is felszabadulhatnak. Elindulhatunk egy olyan úton is, ami erőst ellene megy az általánosan elvártnak.
Érzelmekben a függetlenség most fontos tényező lehet (ami nem azt jelenti, hogy szabadon tehetjük, amit csak akarunk, hanem azt, hogy nem függünk egymástól és nem birtokoljuk a másikat). Az elengedés, az önállóbbá válás, mindenképp könnyítő élményt hozhat. Érdemes végiggondolni (bármilyen viszonyokban, legyen az párkapcsolati, baráti vagy családi kötelék), hogy nem kisajátítani, magunk képére formálni és uralni akarjuk a másikat, hanem ha szeretjük, akkor azért szeretjük, aki igazán ő és ha jót akarunk neki, akkor örülünk annak, hogy ő jól érzi magát valamiben. Mindemellett, a hétvége sok megunt dologban hozhat frissítő fuvallatot és nehéz helyzetekre könnyítést, ami örömmel tölt el. Most nyitottabbak vagyunk minden újra és különlegesre.
Amúgy pedig általánosan érvényes, hogy aki nem úgy viselkedik, mint az átlag, vagy ahogyan azt mi magunk elvárjuk, az még bőven lehet normális. Sőt – lehet, hogy ő az egyetlen, aki igazán az és mi vagyunk azok, akik tanulhatunk tőle…


Zentai Anna