2015. április 23.-24.

Április 23. csütörtök – 24. péntek

 Ajándék ez az időszak (de hát melyik nem az? Időnként felbukkannak és a fülemben csengnek e szavak: „Minden nap, ami nem lesz többé, az ünnep.” – asztrozófia tanítóm, Paksi Zoltán szavai voltak ezek.). Ajándék tehát, hiszen minden, amit az életünkben tapasztalunk, amit a külvilág tükrében látunk, belőlünk ered és e belső eredőkre, ösztönökre és teremtő erőkre mostanában különös tisztasággal láthatunk rá. Ez alapján már képesek vagyunk változni, felülemelkedni, tenni azért, hogy igazán önmagunkhoz méltó hétköznapokat éljünk. A most induló új kezdetek, a megnyíló kapuk, lehetőségek, a tavaszba való átfordulás a régi személyiségünk elengedésének sikerei. Van úgy, hogy épp az előítéleteink meghaladása, a görcsösen birtokolt dolgok elengedése, az elvárásoktól való függetlenedés hozza el az újat, a jobbat.
E két napban is érdemes jelen lenni a lelkünknek, figyelni a belső megélésekre, érzésekre, hiszen a Tejútról leszálló Hold lehozza az isteni minőségeket, az intuíció ilyenkor sokszorozódik, ösztönösen tudjuk, hol a helyünk, merre tartsunk. A Rák jegyében járó Hold nem csak érzékeny hangulatot mutat, de üzeni azt is: itt a lehetőség, hogy a jelen kérdéseinek gyökereit megvizsgálva, a családi ügyeket elővéve, válaszokat találjunk.
A csütörtök a támogatás, a harmónia megélésével érkezhet, napközben érdemes figyelni, milyen ihletet kapunk az anyagban való dolgok megvalósítására. Este ösztönzést kapunk, hogy lelkünk mélyére rejtett fájásokat, féltéseket feloldjunk és szabaddá tegyük érzéseinket. Meditációnak, hangolódásnak, gondoskodásnak is ideje van. Lehetnek olyanok, akiknek érdemes különbséget tenni az önfeláldozó szeretet és a mártíromság között és ha esetleg elveszítették önmagukat, akkor kiemelkedni az önsajnálatból.
A péntek egész más lehet, de a segítő felismerések itt is jelen vannak. Van úgy, hogy rájövünk, az egymással ellentétesnek látszó dolgok valójában egy gyökérről eredve, egymás kiegészítői és kiteljesítői. Ez is egy ilyen nap lehet, ha szívünket-lelkünket nyitva tartjuk. Nem tudom elégszer elmondani, hogy a Belső Otthon megtalálása, saját igazi egyéniségünk felfedezése mennyire fontos – ez ma is aktuális. Kik vagyunk valójában? Milyen értékeink vannak? Mitől érdemes szabadulnunk, hogy kiteljesedjünk? Milyen vágyaink, tulajdonságaink szeretnének lélegzethez jutni és élni? Milyen kívülről felvett hiedelmektől nem engedjük megvalósulni igaz vágyainkat? Milyen (lelki-családi) terheket van ideje letenni? Ehhez hasonló kérdésekre most választ kaphatunk. Az erősen érintő élményekben lehetőségek rejlenek!


Zentai Anna