2014. szeptember 27. – 28.

Szeptember 27. szombat – 28. vasárnap

 Ezen a hétvégén ideje igazán mélyen és őszintén szembenézni önmagunkkal, fogadni, felismerni, tudatosítani a bennünk munkálkodó ösztönöket és változtatni, átalakítani. Az önmagunkkal vívott küzdelem, a vágyak és indulatok megfelelő módon való levezetése, megélése lehet terítéken. (Másoknak – így önmagunknak – való ártás helyett párnacsata, ugye tudjátok? Elmúlásokra és angyali üzenetekre is fogékonyabbak vagyunk.
Szombaton a Hold az Angyal csillagai alatt jár, estére a Mérlegbe ér és vasárnap is itt folytatja útját. A belső rendrakást először a múlt, majd a jövő valóságának megismerése követi, miközben lelkiismeretünk igen magas fokon dolgozik és érzékelhetően állítja (b)elénk azt a mércét, amelyhez ideje felnőnünk. A Mars a Skorpió szíve alatt elhaladva a szeretet-erők kiárasztását, a szeretet egyenes, nyílt kifejezését, megélését segíti. A Jupiter lassan elhagyja a Rák elengedő ágát és az Oroszlán lehajló fejéhez közelít – eddig sem volt elegendő (sem helyes), hogy kívül és másokban keressük a válaszokat és a megoldást, most visszavonhatatlanul és egyértelműen befelé érdemes fordulni, önmagunkban kutatni. Ez az idő most hangsúlyosan hozza azt, hogy elkezdjünk spirituális utat járni és mélyen magunkba nézni. Függetlenül attól, hogy mi látható rajtunk kívül, mivel foglalkozunk, milyen ruhát viselünk, mit csinálunk vagy mit mondunk – a belső világban aktív lelki élet, spirituális utazás működhet. Nem a ruha, nem a foglalkozás, nem a meditálás tesz valakit spirituálissá. Aki befelé figyel és nem másokban, nem kívül, hanem önmagában keresgél, az fog találni is.
Gyakori (vagy inkább tömeges?) hiba, amikor spirituális út néven az idilli állapotot és kellemes megéléseket kergeti az ember. A fájó, nehéz, kellemetlen, próbát jelentő helyzetek rejtik gyakran a fejlődést. Különösen azok a helyzetek, amikor önmagunkkal szembenézni kellemetlen. Pedig ezek a legnagyobb lehetőségek a szintlépésre… Érdemes azonban különválasztani a gyakorlati megélést a történések magasabb szintű értelmétől. Mint ahogyan az asztrológia üzenetei sem történések jóslására, hanem megéléseink értelmének megtalálására való (többek között).
Lehet tehát ez a hétvége önlegyőzős, bátorságot összeszedős, vágyakozós és vágyakat megélős, határainkat és félelmeinket meghaladós, mozgalmas vagy kellemes, akár titkokat fejtegetős…
Mindemellett, a Merkúr szombat éjféltájban a Skorpió jegyébe lép, az Angyal csillagai alatt, így az angyalokkal való kapcsolattartás és információcsere folyamatos. A skorpió Merkúr időszaka még erőteljesebb érdeklődést mutat a felszín alatt zajló, láthatatlan működések megismerésére. Legyen ez saját lelkünkben, és ne mások életében való kutakodás… ez utóbbi csak félrevisz, lehúz, kizárja a magasabb információk megismerését és biztos, hogy nem a valóságot tárná elénk. Még akkor sem, ha azt hinnénk róla, hogy az.


Zentai Anna
Fotó1: Sipos-Szabó Krisztina