2014. szeptember 13. – 14.

Szeptember 13. – 14.

 Ezen a hétvégén a termékeny, létrehozó erők aktivizálása, berobbantása történik, meglehet, ez először még visszafogott módon zajlik. Ideje elhagyni azokat a hiedelmeket, amelyeket a külvilágtól vettünk fel és elkezdeni erőteljesebben működtetni a termékeny erőket, tenni, alkotni, gyarapítani, valóra váltani azokat az elképzeléseket, amelyektől már semmi más nem tartott vissza, csak az, hogy azt hittük, nem lehet, nem érdemes. Most legyünk nyitottak, mert az eddigi keretrendszerünkből és rögződéseinkből való kilépés hoz fejlődést! Ugyanakkor az érzelmek és testiség területén is szerepet kap a sokáig visszafogott, de most kirobbanó szenvedély (vasárnap délután tetőződik). A félelmek meghaladása, akár egyetlen döntés a „mindent és teljesen” mellett, meghozhatja az áttörést. A hölgyek a nőiesség, az urak az érzelmek területén kapnak emelő, serkentő élményeket: aki eddig e téren jól vetett, most arathat, aki meg nem – hát most késztetve van a rendeződésre.
A Nap a hétvégén elhagyja az Oroszlán csillagképet (még itt is jelen vannak az alkotó, termékeny, kreatív erők) és átlép a Szűz csillagai alá. A Szűz csillagzat két részből áll, első az Arató Szűz, ahova a Nap most megérkezik. Jelképesen a múltból a jövőbe lép, fut, szalad – és az ellépő, elinduló résznél járva a Nap most jó darabig a múlton való továbblépés idejét hozza el, a cselekvések szintjén.
A Hold a Bika földies, kényelmes jegyében jár a hétvégén, így ideje van megélni mindazt a testi-fizikai örömöt, jólétet, amely miatt részben leszülettünk. Szombaton még a Kos indító minősége dominál, szombat délután azonban már a Bika csillagképe alá ér a Hold. Ez is termékeny időszakot mutat, a megvalósítás, az anyagba öntés, a biztonságra törekvés idejét. Az anyagi-pénzügyi stabilitás erősen terítékre kerül e napokban. Vasárnap hajnalban-reggel halad el a Hold a Fiastyúk csillaghalmaz alatt, ez a legtermékenyebb időszak e hónapban, így most van ideje a bőségtudat megerősítésének, gyarapodást idéző szertartásoknak, gyermekek foganásának és sokasításnak, bármely formában.
Szombaton a szellemi egyensúly fontos szerepet kap, bármi is ér meglepetésként, erre is érdemes nyitottnak és fogadóképesnek lenni. Új és a megszokottól eltérő, más, különleges gondolatokkal és ötletekkel találkozhatunk, ami csak épülésünkre lehet. Egyik oldalon a jövő érdekében történő rendezkedés, másikon a múlt, vagy a lehúzó minőségek levágása jelenik meg – és e kettő ad mégis kerek egészet.
Vasárnap délután a Vénusz és a Plútó tüzes, emelkedésre késztető kapcsolódása tetőződik (már most is érvényes, a folyamat beindult). Ha eddig bármiben is visszafogtak a gátlásaink, akkor ideje merni és kicsit(?) önzőbbnek lenni – a legjobb értelemben. Aki még nem különböztette meg a munkát a hívatástól, annak is érdemes elgondolkodni – előbbit végezni időhúzás, persze tapasztalás is, utóbbit végezni már megérkezés. Ideje felvállalni. Akinek pedig rendezetlen a párkapcsolata, az akár a türelme végére is érhet. A Vénusz az Oroszlán Zosma csillagával áll együtt most, ez a nemző szerv, a létrehozó energiák óriásiak, a Plútó a Tejútról leérkezve, isteni energiákkal töltekezve adja a sorsemelő erőket és biztosítja az égi kapcsolatfelvételt. Az esti órákban pedig ne a szavakból, hanem az érzésekből, gesztusokból, hangolódásokból, érzékelésekből induljunk ki! Most megvalósítható az egymásra hangolódás, a gondolatok-érzések átvitele, a mélyebb érzések érzékeltetése és tisztázása.


Zentai Anna
Kép: Jo Jayson – Gyökércsakra