2014. október havi útmutatás II.

OKTÓBER HAVI ÚTMUTATÁS II. rész – Hol járnak az égitestek?


 Az égitestek aktuális helyzete és egymással való kapcsolata érzékelteti, miről is szól ez a hónap. Lássuk hát!
A Merkúr a Szűz csillagképben a belső és külső munkáink, rendezgetések, helyretételek idejét, illetve az angyalainkkal való üzenet-áramlást mutatja. Októberben a Merkúr 4-től 25-ig látszólag hátráló mozgást végez, vagyis a Természet szerinti, kozmikus mozgás szerinti irányban halad. Itt még erőteljesebben megmutatkozhatnak az égi rendeltetések és üzenetek. Visszatérhetnek olyan kommunikációs feladatok a múltból, amit most tudunk lerendezni, pl. önkifejezésünk megerősítése, a megértés ideje, vagy bizonyos helyzetek megbeszélése. Most juthatnak el hozzánk olyan üzenetek is, melyeket már rég elküldtek, csak valahol elakadhattak. A lényeg, hogy a Merkúr az Angyal csillagai alól, angyali erőket és üzeneteket hoz vissza, annak érdekében, hogy nagyot lépjünk előre, egy szebb jövő felé!
A Vénusz szintén a Szűz csillagkép alatt jár, a Zodiákuson pedig végighalad a Mérleg cikkelyén, majd a Skorpió első dekádjának végére ér. Hó elején így még a múlton való továbblépés, az elindulás, majd a múlt és jövő együttes rendezése, az előrelépés, majd végül a belső, lelki tisztaság és rend ideje következik el. Most történik meg a Nap és a Vénusz együttállása (17-19 a tetőpont). A világosság, a ragyogás, a kiteljesedettség, a tetterő és cselekvő én jelölője, a Nap áll együtt a termékenységet, harmóniateremtést, szépségekre és élvezetekre való igényt jelképező Vénusszal. Mindez a Spica csillag alatt történik, így a fényaratás üzenete van jelen – érzelmi kapcsolatokban, női minőséget és érzelmeket tekintve most az aratás fényében világossá válnak eddigi vetéseink.
A Vénusz a hó első felében elhozza az érzelmi-párkapcsolati és termékeny erőkben való karmatisztítást és minőségi szintlépés lehetőségeit. Domináns élményeket kiváltó történések segítenek, hogy teljesen átalakítsuk eddigi gondolkodásunkat és másképp működtessük életünket, kapcsolatainkat, még inkább kihasználjuk alkotó erőinket. A nőiséggel-érzelmekkel-kapcsolatokkal összefüggő megélések eredménye képpen női-vénuszi szerveink is gyógyulhatnak, ha készen állunk lerakni mindazokat a múltban felvett terheket, melyek eddig csak akadályoztak a teljességben.
A Mars most lép a Tejútra és ebben a hónapban beavató, felemelő erőket közvetít! A karma körforgásából való kiemelkedés, a rezgésszint-emelés lehetősége most a marsikus, energikus, tüzes erőkben és tevékenységekben van, akárcsak a gyógyulás lehetősége. Ösztöneink, erőink kézben tartásából sokat tanulhatunk, a szexualitás egy magasabb, isteni minőségét élhetjük meg. A szabad akarat, az önmagunkért, igaz vágyainkért és igényeinkért val kiállás, a szeretet nyílt kimutatása, az egyenesség és öntudatosság az emelő erő.
A Jupiter az Oroszlán csillagkép Napútra hajló feje alá ért. A Nap, vagyis a cselekvő én útjára rátekinteni, egyértelműen a saját tetteink és működésünk tisztánlátását jelképezi. A Napúton visszafelé forduló-tekintő Oroszlán jeleníti meg így a múltba nézést, a Jupiter pedig nem csak tanításokról, hanem bölcs belátásról, szeretetteljes fogadásról és engedésről, igazságosságról, életünk és kapcsolataink bölcs kezeléséről, magasabb összefüggések megértéséről is szól.
A lassabban haladó planéták égi helyzete az utóbbi hónapokhoz képest igen keveset változott: a Szaturnusz továbbra is a Mérleg csillagképben jár (égi igazságosság megtapasztalása, igazságok kiderülése és anyagba ültetése), az Uránusz a Halak csillagkép visszaúszó halának fonalánál (múltból visszatérő minőségek, vágyak, ötletek, sugallatok és a tisztítás-szabadulás lehetőségei), a Neptunusz a Vízöntőben (a lélek és tudat mélyének átmosása, megtisztítása), a Plútó pedig a Nyilas csillagzat alatt (felsőbb világokkal való kapcsolatfelvétel, tudás lehívása és kiárasztása, bölcsesség).


Zentai Anna