2014. október 16.

Október 16. csütörtök

 Eljött az ideje (vagy inkább visszatért?), hogy világosan ki legyen mondva, meg legyen beszélve mindaz, ami most fontos a számunkra. A most következő két nap kiemelt ideje ennek. 
A Nap, a látszólag hátráló Merkúr és a Vénusz most állnak együtt a Mérleg jegyében, a Szűz csillagkép előrelépő, megérkező lábfejénél, a Spica csillag alatt. (Csütörtökön késő este a Nap és a Merkúr, pénteken a Merkúr és a Vénusz együttállása teljesedik be.) Az információk áramlása történhet kívül és belül, bennünk is. Belső minőségként világos megértéseket, felismeréseket, angyali üzeneteket hozhat ez az időszak. Nőiséggel, a női minőség működésével és párkapcsolatról alkotott eszméinkkel kapcsolatos dolgok tisztulhatnak ki bennünk. Külső történésként konkrét kommunikációs helyzetekben, beszélgetésekben, fontos hírek közlésében, fogadásában élhetjük meg ezt az energiát. Magas szinten működtetjük mindezt, ha a szeretet tud sugározni szavainkból, ha élünk az őszinteség lehetőségével. Most képesek vagyunk bárkivel közös nevezőre jutni, az egyensúly igénye van jelen. Minden helyzetben segít, ha önmagunkba nézünk, egyenesek és bátrak vagyunk. A megoldás a szemtől-szembe beszélgetésekben van. Most szembesülünk azzal, mit teremtettünk eddig kapcsolatainkban és ez mit eredményezett.
A Hold ma az Oroszlán jegyébe lép, ez és több más jelölés mellett a múltbéli tetteinkből való tanulást is lehetővé teszi. Ám mögötte a Rák csillagkép a befogadás, a megnyílás idejét, lehetőségét üzeni. A család és annak összetartó ereje, égi védettsége most is jelentős szerepet kaphat. Fontos kérdés ma, hogy mire nyílunk meg, mit fogadunk be, mit növelünk, táplálunk, minek adunk életerőt?


Zentai Anna