2014. október 10.

Október 10. péntek

 A napokban ismét érvényes lehet, hogy az igazság és az őszinteség fáj, de ha másképp nem tud az élet gatyába rázni, akkor ehhez folyamodik: küld egy segítőt, akinek kívülről nagyobb, tisztább, teljesebb rálátása van a dolgainkra és rajta keresztül szembesít azzal, merre is az előre. Hibát akkor követnénk el, ha erre a segítőre, aki az információt hozta, rossz szemmel néznénk, hiszen éppen akkor, éppen ott, ő volt a mi őrangyalunk.
Az is lehet, hogy az igazságra ragyogó jókedvvel döbbenünk rá, megvilágosodunk és máris nagyobb életkedvet, vitalitást érezve teszünk azért, hogy tényleg meg is valósuljon, amiben reménykedünk. A mai nap kiválóan alkalmas arra, hogy önmagunkkal szembenézve rájöjjünk, mit tehetünk a boldogságunkért és a sikerünkért, hogy megértsük, átlássuk a magasabb összefüggéseket, magunkévá tegyük a múlt tanításait. Aki depresszióval, lelki nehézségekkel, negatív szemlélettel küzd, most könnyebben tud kiemelkedni mindebből – ehhez persze az önszembesülés is szükségeltetik. Ideje életkedvet, erőt, vitalitást meríteni meditációink, vagy bármely kellemes tevékenység, állapot által.
A Hold a Kos csillagkép alatt egy szebb, új kezdet idejét hozta el, a Bika jegyében járva pedig a lelki termékenység és biztonságteremtés idejét üzeni. Kényelmesebbek vagyunk ma, szívesen hódolunk a földi-testi élvezeteknek és ez teljesen jól van így – hiszen ezért is jöttünk, no és amíg nem éltük ki testi vágyainkat, nem tud felszárnyalni a szellem.
A Merkúr az esti órákban a Mérlegbe lép, így a Nap és a Vénusz mellé, vagyis az egyensúlyra, békére törekvő cselekvések, érzelmek, művészetek és harmónia mellé becsatlakozik az intellektus, a megértés és kifejezés is. Emberi kapcsolatainkban kellemes fuvallatként érzékelhető ez a változás, megváltozhat, finomulhat kifejezésmódunk, kommunikációnk minden formája. Ideje van a gondolatok és érzések művészi formába öntésének, Az emberi viszonyok és párkapcsolati működések megértése, igazságainak megismerése időszerűvé válik. Az eddig megbomlott egységet nagyobb sikerrel hozhatjuk helyre kapcsolatainkban, ideje békülni, harmonizálni az emberi kapcsolatokat.


Zentai Anna