2014. október 13.

Október 13. hétfő

 A Hold a Tejúton halad ezen a napon, így az intuíció, az álmodó képesség és a lélek kapui még szélesebbre tárulnak. Egy rendkívül inspiráló, lelkesítő nap lehet ez a hétfő, amikor kedvet érezhetünk bármilyen téren arra, hogy végre tegyünk valamit, lépjünk, haladjunk, vagy megéljünk, még erőteljesebben dolgokat. Elvégre a létezés lényege maga a megélés, bármilyen minőségben is történjen ez.

Ha bárkivel-bármivel szemben nézeteltérésünk támad, jó, ha tudjuk, hogy a most megmutatkozó problémák éppen azért jönnek, mert itt a lehetőség a gyógyításra, orvoslásra, megoldásra, fénybe emelésre. Ha jönnek egyáltalán – az is lehet, hogy önmagunkban van csak jelen pár kérdés, amire a szeretet, a gyógyítás és önállósodás is elég megoldás. Beavató nap a mai, lehetőségünk van arra, hogy eddigi önmagunkat egy felülemelkedettebb szemszögből lássuk (ehhez meglehet, kell egy olyan helyzet, amit megtanulhatunk uralni, kézben tartani). Érzelmek kifejezésének, lelki különbözőségek megértésének, igaz és őszinte szeretetnek, egyenességnek van ideje, mindezek most az életünk magasabb szintű megéléséhez segíthetnek.
A nap folyamán, de különösen estefelé, visszatérő kommunikációs helyzetbe kerülhetünk, ez lehet a megértés, az önkifejezés lehetősége, az érzések kifejezése, a biztosabbá válás lehetősége is, de most jóval könnyebben, kellemesebben kezelhetjük ezeket a helyzeteket, mint eddig. Ha bárkivel fontos megbeszélni valónk van (különösen, ha családi, vagy érzelmi jellegű), akkor kitűnő az idő erre is. Az angyali sugallatok, üzenetek, jelek, infók csőstül jönnek – fogadjuk őket bizalommal!
Ha még mindig feszültség, vagy kétség van bennünk, gondoljuk végig megoldásként azt, hogy talán ideje átalakítani az értékrendszerünket. Hogy ez a belső értékek jelentőségére, vagy önértékelésünkre vonatkozik, ez egyéni helyzet. Lényeg az, hogy továbbra is hangsúlyos ideje van az önfelvállalásnak és annak, hogy ne páncéllal vegyük körül magunkat, hanem olyan szellemi védő pajzzsal, amely nem hagy megingatni magunkat abban a tudatban, akik valójában vagyunk – azokban az értékekben, identitásban, méltóságban és emberi szerepben.

Zentai Anna