2014. október 25. – 26.

Október 25. szombat – 26. vasárnap

 A hétvégén ne csodálkozzunk, ha az eddig őrzött, mélyre temetett titkok, érzések vagy élmények felszínre kerülnek. Itt az ideje a mélybe tekinteni, az élet nagy igazságaival szembenézni, azonosítani a „betegségeket”, hogy gyógyulni tudjunk általuk-belőlük. Szombaton a Nap és a Vénusz együttállása beteljesedik, a női minőség angyali fényben ragyog. Tiszta rálátást nyerhetünk érzelmi működéseinkre. A szép, kellemes, harmonikus dolgok igénye tetőfokára hág, de jelen van mellette egy jó adag érzékiség is. Saját mélységeinkbe bátran bepillanthatunk – ha régóta jelen lévő, meg nem szűnő, igazi vágyat találunk, ne fojtsuk el tovább, hiszen élni született! A lelkünk legapróbb rezdüléseit is kitűnően érzékeljük ma, ideje van a lassú lelki megnyílásnak. Továbbra is érvényes, hogy az élet kalandjátékában, ha szívünk igaz hangja hív és akadály elé érünk, akkor nem a megtorpanás és menekülés segít győzelemhez, hanem az, ha bátran, minden erőnket összeszedve, erős hittel nekimegyünk a feladatnak. Érzelmi kapcsolatokban ideje véget vetni a játszmáknak – ha szeretet van, akkor szeretet van.
Szombaton a Hold a Mérleg csillagkép alatt, az égi rendeltetést, az igazságokat érzékelteti. A Merkúr e napon vált direkt, előrehaladó mozgásba. Ha a kommunikáció eddig bármely értelemben váratott magára, akkor most beindul az információk áramlása és az információs csatornák megnyílnak. Nem azért, mert eddig nem lehetett, hanem azért, mert most van ideje. Vasárnap a Hold már a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek mágikus birodalmában jár, ideje a gyógyító szertartásoknak, gyógyító meditációnak, illetve annak, hogy magunkba nézve felfedezzük, mit nem érdemes már tovább vinnünk, mi nem szolgál már bennünket.
A Mars, a növekedés, fény felé törekvés, az erő és akarat, a férfi minőség princípiuma, a Zodiákuson a Nyilasból a Bak jegyébe lép, a déli órákban. A férfi minőséget most a megszentelés bolygója, a Fény Őre, a Szaturnusz vigyázza. Rámutat a valóban életképes és értékes dolgokra. A lépésről lépésre haladó, lassan beérő, a felelősséget felvállaló Férfi minősége jelenik meg. A Nő számára pedig az öntudatossága, akaratereje, határozottsága érlelődik. Mindkét nem számára megmutatkozhatnak azok a belső gátlások és határok, melyeket önvédelemből maguk elé húztak a múltban – ám most itt az erő, amely áttöri a falakat, feloldja a határokat, kiemel a régi rögzülésekből. Óriási céltudat, kitartással egyesült motiváció éled a lelkekben. Sietni most nem lehet, mindig csak egyetlen lépést tehetünk előre – ám ez a lépés konkrét, egyértelmű, eredményt hozó, visszavonhatatlan lépés.


Zentai Anna