2014. október 23. – 24.

Október 23. csütörtök – 24. péntek

 Az elkövetkezendő két napban a lélek számára is beköszönt az ősz, eljön az elcsendesedés, a befelé indulás és az átalakulás ideje. Ha van az életünkben olyan helyzet, amiben szeretnénk, de nem érezzük a harmóniát, az egyensúlyt, a működőképességet, akkor ezen itt az ideje egyértelműen változtatni, cselekvően, aktívan újítani. Ha készülődtek már változások, akkor most a lovak közé csaphatunk. Nem érdemes tovább állni hagyni a langyos vizet, érdemes viszont megválni azon anyagi dolgoktól, amik egy elmúlt életszakasz kinőtt díszletei voltak.
A most zajló változások a biztonságérzetet hívatottak növelni, a belső stabilitást, tudatát annak a bennünk rejlő Fénynek, amely egyedülálló és nemes. Minden elmúlás és küszködés az anyagban, ide akar elvezetni.
A Skorpió jegyébe lépő Nap és Vénusz, csütörtökön este a Holddal áll együtt. Ez az újhold egyértelműen a lényegi felé fordítja figyelmünket – a belső tartalmak, a látható mögötti működések felfedezésének irányába. Mögöttük az Angyal csillagkép ragyog – nem csak angyali sugallatokkal és segítséggel áraszt el bennünket, de annak az igényével is, hogy a most zajló átalakulások egy igazán tiszta, magasabb minőségbe emeljenek bennünket. Teljes rálátásunk nyílhat a lelki-érzelmi tartalmakra, titkokra, az eddig rejtett minőségek napvilágra kerülhetnek. Lélekből, ösztönből cselekszünk. Ösztönerőink kézben tartása, önálló irányítása is fontos, ezzel uralhatjuk tetteinket.
Azokban a változásokban, amelyek már megkezdődtek, további, jóval egyértelműbb lépések jöhetnek. Visszafordíthatatlanul a megoldás és átalakítás útjára kell lépnünk azokban a helyzetekben, ahol a régi minőségeknek már leáldozott. Teljesen el kell hagynunk a másikra mutogatást, mert a megoldás bennünk rejlik és ha nem nézünk magunkba, nincs megvilágosodás.


Zentai Anna