2014. november 20.

November 20. csütörtök

 Angyalainkkal való kapcsolódásunk a mai napon fokozott, segítőink a lelkünk húrjait megpendítve küldik sugallataikat, üzeneteiket. A Hold a Mérleg jegyéből a Skorpióba lép álmaink idején, az égbolton pedig a Szűz csillagképben, az Angyalok Birodalmában jár. Most jobban vonzanak a mélységek, a misztikus, rejtélyes dolgok, érzelmeink szélsőségesebbek és szenvedélyesebbek lehetnek. Mint mindig, most is jól tesszük, ha a skorpiói késztetést saját belső világunk megismerésére fordítjuk, hiszen válaszokat és megoldásokat ott fogunk találni, nem kívül.
Az idő a változásoknak még inkább kedvez: most könnyebben letehetünk káros szenvedélyeket, szokásokat. Lelkünk tisztaságára érdemes törekedni, minden helyzetben.
A mai nap igazi lélekmélyi utazás lehet, főleg a kora délelőtti órákban. A nagy vizek ura, az egység-élményért, a teljes feloldódásért felelős Neptunusz a főszereplő, aki a legmélyebb lelki-tudati szinteken zajló tisztuláshoz segít. Ehhez az egységhez azonban a lehúzó minőségek elengedése szükségeltetik (bármi, amivel rossz érzést okozunk magunknak, vagy másnak – irigység, önzés, féltés, panaszkodás, fájdalmak, sérelmek dédelgetése, stb.) ugyanakkor érzelmi szinten éppen a kellemetlennek tűnő, mégis gyógyító erejű, fejlesztő élmények bevállalása segít a feloldódáshoz. Az érzelmek ereje, a mélyreható élmények a most zajló felemelő és átalakító folyamat részei. Bármivel találkozunk, érdemes szem előtt tartani, hogy önmagunkból ered, nekünk üzen, belőlünk született és gyógyulni akar. Megérthetjük a kapcsolatok magasabb összefüggéseit és ideje jön a belső-lelki és a családi rendrakásnak. Igazságok derülhetnek ki és tisztulhatnak le – a végső igazság természetesen nem egy másik ember dolgáról, hanem önmagunk mélyebb megismeréséről szól! A beavatás kapujában álló női energia a Vénuszon keresztül, a tisztító áramlat a Neptunuszon keresztül árad – kettejük együttes kapunyitása egy tisztább, magasabb, gyógyult minőséget eredményez.

Hold-Vénusz-Neptunusz háromszög – Előbukkanhat, tudhatóvá válhat most bármi, amit eddig mélyre rejtettünk, eldugtunk, félretettünk, szőnyeg alá söpörtünk. Ez az élmény hirtelen rendrakásra késztet. Ideje kitakarítani kívül vagy belül, rendet tenni környezetünkben, lelkünkben, családunkban, otthonunkban, annak megfelelően, amit megtudtunk. Még mélyebbre láthatunk a valóság szintjein, ha tudjuk, hogy a külvilág tükör, ami saját tudatos és öntudatlan működéseinket rezgi vissza.
Lelkünk csak arra rezeg, ami belőle indult ki, a külső történések pedig a belsők analógiái.


Zentai Anna