2014. november 06.

November 06. csütörtök – Teremtő Telihold

 Csodálatos, új minőség megszületése van folyamatban, amelyhez a mostani és most következő időszakban formálódunk késszé, képessé. Eddig azért nem jött, mert (sokáig szükséges) gátakat tettünk elé, ám most tudunk és fogunk leszámolni azokkal a gátló tényezőkkel, amelyek akár kívül, akár bennünk még jelen vannak. Sok elérni kívánt célt előrehoztak az égiek nekünk, sok mást pedig még késleltetnek, a folyamat lassan, a maga idejében alakul.

Ma a Hold a Bika termékeny, testi örömöket magához ölelő jegyében és a Kos csillagkép alatt vándorol. A sorskörön a Kos a már megtett összegzések, döntések alapján való elindulást, folytatódást jelképezi. Felette a Triangulum a hármasság jelenlétét mutatja (felfedezhetjük a mai napon elénk kerülő háromszoros megjelenésekben is). A test, a lélek és a szellem hármassága, mindhárom szinten való tapasztalat és tudás megszerzése már mutatja az utat előre. A Kos idején érdemes megkülönböztetni a különböző, előttünk álló utakat és lehetőségeket, saját magatartásainkban rejlő választásokat, hiszen amilyen úton most indulunk, vagy amit most folytatunk, az fog majd kibontakozni. Új, friss energiákkal, a jövőért történő áldozat meghozatalának lehetőségével vár ez a nap.
A Nap most ér a Mérleg csillagkép alá (pénteken áll együtt a Mérleg legfényesebb, kettős csillagával, ekkor hozza még erőteljesebben az igazság fény-eszenciáját). A múltban már lezajlott történések valós okaira, céljaira, működéseire már tisztán rá tudunk látni. Keresgéljünk bátran addig, amíg azt tapasztaljuk, hogy megértés, béke, öröm és szeretet van bennünk, ekkor jutottunk el a végső válaszokhoz!
A mai nap rendkívül inspiráló, mozdulásra késztető lehet, nagy energiákat mozgat meg mélységeinkben. A késő esti órákban teljesedik ki a telihold – a Hold a Bika jegyében, Kos alatt, a Nap a Skorpió jegyében, Mérleg csillagzat alatt áll ekkor, ráadásul a Hold éppen az ég tetején, mintegy irányt mutatva van jelen, a Nap pedig az égbolt mélyén, alapot adva, a múltra rávilágítva. Hangsúlyos ideje ez annak, hogy megtudjuk, mit is kíván tőlünk a Teremtő, mire rendeltettünk és túllépve a hiedelmeken, merjük vállalni sorsunkat, értékeljük önmagunkat, kitörjünk régi szerepünkből. A mai telihold a külső-belső, anyagi és érzelmi biztonság együttes jelenlétét segíti. Annak érdekében, hogy nemsokára elinduljunk megvalósítani legfőbb vágyainkat, belső átalakulásaink, megértéseink által, nagy segítő erőket kapunk. A cél most az, hogy bármi is történik, találjunk otthonra önmagunkban, legyünk biztosak érzéseinkben és igaz vágyainkban, ne hagyjuk letéríteni magunkat utunkról, sem külső hatás, sem belső megingás által! Minél biztosabbak vagyunk belül, minél tudatosabb döntéseket hozunk, annál inkább megjelenik ez a külvilágban is. Családi szinten a biztos, harmonikus családrendszer megteremtése zajlik most, cselekvő újítások és felismerések által.

Zentai Anna