2014. november 29. – 30.

November 29. szombat – 30. vasárnap

 Ha egy viszonylag nyugodt hétvégét – főleg vasárnapot – akarunk eltölteni, bármilyen formában, akár elvonulni, vagy gyógyulni valahol, akkor ez lehet az (kivételt képez minden esetben az, akinek egyéni útján épp most kell valamit erősen megtapasztalni – itt most csak az általános üzenetekről szólunk). A Halak jegyében járó Hold a lélek mélye felé fordítja figyelmünket, fokozza az intuitív érzékelést. Az utóbbi időben megjárt sorskarika végére érve összegezhetünk, lezárhatunk. A szombat erős érzelmekkel, a tisztítás szelével érkezik. Ideje, hogy a jövőnk, a teljességünk érdekében levessük magunkról mindazokat a dolgokat, amelyek nem engedik lelkünket szabadon lélegezni. Kimoshatjuk a fájdalmat, pozitívabbá válhatunk, mindez csak egy döntésen múlik (esetleges magyarázatok és ellenérvek keresése mutatja, hogy még nem hoztuk meg a döntést).
Vasárnap az izgalmas felfedezéseket azok a helyzetek adják, amikben meglátjuk a múlt visszatérő motívumait, azt a sablont, amiből ideje kilépni. Mindig tartsuk szemünk előtt, hogy a szívünk mutatja a tiszta utat és a szív, a szeretet működtetése a megoldó erő, a legfontosabb minden helyzetben. Ha valamire még éhezik a szívünk, azt vonzani fogja, amíg jól nem lakott. Ha valahol a szeretetlenség állapota tapasztalható, az is addig tér vissza, amíg át nem fordítjuk.
A Nap a Skorpió csillagkép alatt most éri el a szívet védő pajzsot (Al Niyat csillag), felette pedig a Kígyótartó árasztja gyógyító erőit. A Merkúr is most lép be e csillagzatok alá és eléri a Skorpió ollóját, így gondolatainkban és beszélgetéseinkben is a lehúzó, szeretetlen minőségek levágása van jelen. A Kígyó Fejét tartó kéz alatt üzeni, hogy a szellemi erőinket, a teremtő gondolatok működtetését most vehetjük igazán a kezünkben, tarthatjuk uralmunk alatt, állíthatjuk saját szolgálatunkba!
A Vénusz, a szerelem, a testiség, a művészetek és az érzelmek kifejezésének bolygója az Oltár csillagkép fölé érkezik, így most válik aktuálissá „áldozni a szerelem oltárán” – azokért a dolgokért, melyek iránt szerelmet érzünk, a harmóniáért, vagy az emberi-érzelmi kapcsolatokban is jelen lehet az áldozathozatal, magasabb célok és szeretett személyek érdekében. Hétfőn a mágikus titkokat őrző Sabik csillaggal áll együtt a Vénusz, ez rendkívül termékeny nap lehet (női termékenység planétája a mágus-férfi nemi szervéhez ér) ekkor érződik, mennyire fontos a nemző, teremtő erőink kézben tartása.
A Mars utolsó napjait tölti a tudást elhozó Nyilas csillagkép alatt, ám még egy ideig a Sas alatt jár, most halad el az Al Talimaim csillag alatt, akinek csillagsugara már szintén lerepíti a Tejúton felvett égi üzeneteket, erőket.


Zentai Anna