2014. november 08. – 09. – 10.

November 08. szombat – 09. vasárnap – 10. hétfő

 Szombaton a Hold már az Ikrek jegyébe lép és hétfő reggelig itt vándorol. A lelki-érzelmi különbségek, polaritások tapasztalásának idejét éljük, ugyanakkor a lelki kommunikáció, az érzések kifejezése válik fontossá. Szombaton inkább az érzékeltetés, a tisztánérzés működhet könnyen, mint a szavak korlátolt lehetőségei. E napon felszínre kerülhetnekigen mélyről fakadó élmények, ideje leszámolni függőségeinkkel, félelmeinkkel és a boldogabb jövő érdekében felszabadulni.
A Hold a Bika csillagkép alatt az anyagba ültetés, a bőség, a gyarapodás idejét mutatja, a tudati-lelki szinteken. A délutáni-esti időszakban a szellemi termékenység ideje van, az esti órákban pedig mindannyian képessé válunk arra, hogy a jövőbe érzékeljünk, előrelássunk, megérezzük azt, mi is jelenti a magasabb minőségben való létezést, működést.
A Merkúr éjféltájban a Skorpió jegyébe lép, így érdeklődésünk és gondolkodásunk ismét a mélységek, a rejtélyek, a mögöttes, láthatatlan működések felé fordul. Saját gondolataink világában mostantól leszámolhatunk azokkal, amelyek oda nem illőek, negatívak, lehúzóak, szeretetlenek – fordítsuk a nyílhegyet inkább önmagunk belső világa és ne társaink felé!
Vasárnap a kettősségeken az önismeret segít túljutni. A mai nap a tetőpontja egy olyan fejlesztő folyamatnak, amely által megvalósíthatunk valamit. Legyen az érzelmi megújulás, női minőség emelése, termékenyebbé-tevőbbé válás, vagy rálátás az igazságokra, esetleg mindegyik egyszerre. A kulcs most is abban van, hogy magunkban és nem kívül keresünk. Tanítások érkezhetnek mértékletességről, önirányításról, ösztöneink uralásáról. A múlt igazságai tisztán megmutatkoznak, főleg párkapcsolatunkat, vagy kapcsolati mintáinkat tekintve. Érdemes tudatában lenni annak, hogy amit megélünk, az eddigi tetteink, döntéseink, működésünk, gondolkodásunk visszhangja, vagy régről hozott mintáink megjelenése, melyet oldani tudunk.
Hétfőre virradó álmaink és a reggeli órák szólnak a nemes küldetéseink felvállalásáról. Éjfélkor teljesedik be a Mars és a Plútó bolygók együttállása. Mágikus erőben áll velük a Merkúr, az Angyal csillagkép alatt, így a ráérzékelések és angyali segítő erők eleve jelen vannak a folyamatban. Itt az ideje, hogy koncentrált erővel törjünk ki régi hiedelmeinkből, leszámolva kisebbségi komplexusokkal, szűkségtudattal és önkorlátozó magatartásainkkal, az égi rendeltetés és kiteljesedés javára.
E napon csupa ösztönző, serkentő élményt kapunk a megújulásra, az önkifejezésre és a szabad, tiszta állapot elérésére. Délelőtt a Hold már a Rák jegyében jár, erősítve az intuíciót, érzékenységet, anyai ösztönöket, gondoskodó hajlamot. Most képesek vagyunk ráérezni a szavak, gesztusok, mozdulatok mögötti, valódi üzenetekre, érzelmekre.


Zentai Anna