2014. november 01. – 02.

November 01. szombat – 02. vasárnap

 ..írnám, hogy különleges napok elé nézünk, na de melyik nap nem különleges? Hogy ünnep ez a szívnek, a léleknek, a tudatnak – na de melyik nap nem az? Minden idő új és új élményeket, érzéseket hoz elénk, csak mindegyik másképp teszi ugyanezt. Ez a hétvége most igazán nagy segítséget, támogatást adhat a jelenleg zajló folyamatokhoz, de hozhat mélyen belül megélt, csodás érzeteket, felismeréseket és tanulságokat, a jövő üzeneteit. A mostanában tapasztalható szélsőséges helyzetekben, az átalakulás állapotában, az erőpróbák és változások sorában, ez most egy kis könnyítés lehet az égiektől, megvilágítása mindannak, amit eddig nem értettünk. Most van igazán ideje annak, hogy rálássunk: a külső világ a belső is egyben, megtalálhatjuk az analógiákat saját magunkban, ráeszmélhetünk, mit is jelent az „amint kint, úgy bent” bölcsessége.
A Nap még vasárnap estig jár az Angyal csillagkép alatt, a Vénusz már éppen csak kiért onnan, ám az angyali erők még jó darabig kísérik, segítik utunkat. Ezeket visszük tovább, segítő erőként a következő élményekhez, külső-belső munkáinkhoz. Az Angyal belső tisztító munkáit követően még egy kis pihenő időszak van, míg a Mérlegbe érünk és eljön az Isteni Igazságok megtapasztalásának ideje. Ez idő alatt a környező csillagzatok üzenete is felerősödik: lent a mélyben az ösztönvilágunk megismerését, az ösztöneinkkel való küzdelmes időt üzeni a Hydra, a Kentaur pedig a még mélyebb, vadállatias ösztönök megszeliditését, az emberré formáló-emelő tudást és a gyógyítás tudását. Fent, vezérlő elvként pedig az Ökörhajcsár csillagai ragyognak (a föld, az anyag megmunkálásának, hasznossá, termővé tételének tudása) és egyre nagyobb hangsúlyt kap az Északi Korona, vagyis Ariadné Koszorúja, amely igen magas szellemiséget, tisztánlátást, a fény általi vezettetést jelképez.
Szombaton bármit is teszünk, a Hold által a három nagy szerencsecsillag őrzi tetteinket, érzelmeinket. Ekkor még a múlt tisztázása, a múltban működtetett minőségektől való felszabadulás hangsúlya érződik, de az angyali sugallatok is erősen jelen vannak. A megértés, a bölcsesség napja is ez. Éjféltájban tetőződik egy olyan energiaáramlat, amely megértést, felismeréseket és mélységes-spirituális élményeket hozhat. Ráébredhetünk arra, mit tehetünk önmagunkért, jövőnkért.
Vasárnap a Hold már a Vízöntő, a tisztító angyal második korsójából kiömlő, jövőt tisztító vizénél jár, így a jövő érdekében történő tisztítások ideje van. A hétvége és ez a nap is kedvez a női minőség és az örömre való képesség megerősítésének, az érzelmi kapcsolatok újjászületésének, a felvállalásnak. Ideje többet foglalkoznunk azokkal a dolgokkal, amelyek iránt őszinte szenvedélyt érzünk! Legyen az egy hobbi, egy művészi vagy kreatív tevékenység, egy szeretett személy az életünkben – az igaz, tiszta érzések és vágyak most is utat mutatnak.


Zentai Anna